Quantcast

Galerijoje „Meno parkas“ – parodos „Atskleistas neregėtas laikas“ atidarymas

Spalio 21 dieną (penktadienį) 18 val., galerijoje „Meno  parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks Anne-Sophie Emard ir Golnaz Behrouznia parodos „Atskleistas neregėtas laikas“ atidarymas.

Projekto kuratorius Gabriel Soucheyre | VIDEOFORMES (Prancūzija)

Menininkai yra tarsi vizionieriai, o jų meno kūriniai atskleidžia nematomus dalykus tai, kas yra už realybės ribų. Pastarajame skaitmeniniame amžiuje šiuolaikiniai menininkai turi beveik begalybę įvairiausių reikšmių išreikšti save, savo idėjas, savo jautrumą, savo estetiką. Jie su jauduliu ir įdomumu žvelgia į tai, kas mums tapo įprasta, į mūsų kasdienybės rutiną, kurioje tapome vis mažiau pastabūs ar supratingi. Jie mums atskleidžia artimą ateitį, įvaizdina galimybes, rodos tęsia Dziga Vertov liniją – kur Kinoks-revoliucija siekė sukurti naują pasaulį, vedantį mus link sąmoningumo.

ŠAKNYS / Anne-Sophie Emard

Prancūzija / Multimedijos instaliacija (tebekuriamas) / 2015>2022

„Šaknys“ yra videoskulptūra. Tai – pusę piramidės sudaranti medinė struktūra sudėliota iš kubų, ant kurios projektuojama daugiau nei šimtas videofilmų. Tai kuria neatskiriamos visumos jausmą. „Šaknys“ yra nuolat besivystantis kūrinys – kiekvienoje jo eksponavimo vietoje menininkė papildo nauja čia pat nufilmuota vizualine medžiaga susijungiančia į gyvą dialogą su jau esančiais vaizdais. „Šaknys“ yra apie besiformuojančią atmintį ir laiką.

GEOMORFINĖS AKIMIRKOS / Golnaz Behrouznia 

Prancūzija – Iranas / Audiovizualinė instaliacija / 2021

„Geomorfinės akimirkos“ yra vizuali ir garso instaliacija, kuri kuria įtrakiančia aplinką, atliepiančią natūralius Žemės ciklus. Parodos salėje pakabinti simetriški kūgio formos objektai, pagaminti iš permatomo balto audinio, kuria įsivaizduojamą horizontalią plokštumą, sukuriančią horizonto iliuziją. Viršutinės ir apatinės objektų dalys pasakoja skirtingas vizualias istorijas – suporuoja apačios ir viršaus  vaizdinius – požemio ir reljefo, vandens ir kalno, matomo ir nematomo ar net biologinio ir geologinio.

Šioje gyvenamojoje aplinkoje sukasi keletas vaizdo ir garso ciklų, atkuriančių jautrią mūsų Žemės ir jos organų bio-geocheminių struktūrų dramaturgiją. Vaizdų ir garsų ritmas atkartoja tiek žemės „organų“ reguliacinį pajėgumą – tiek gamtoje esančią pusiausvyros tendenciją (homeostazę), tiek lūžio taškus, slenksčius, kuriuos peržengus – viskas išsibalansuoja, sutrinka kartais negrįžtamai, bet transformuojasi į kitą, naują pusiausvyrą.

Parodos laikas: 2022 10 21–11 20

Paroda yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.​

Partneriai: 

Videoformes - www.videoformes.com

Kaunas 2022 - http://www.kaunas2022.eu/

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių