Quantcast

G. Drukteinis: lietuviai dar neišmoko tinkamai valgyti mėsainių

  • Teksto dydis:

Iš Vakarų į Lietuvą atkeliavęs mėsainis vis labiau užkariauja lietuvių gurmanų širdis. Visgi etiketo specialistas Giedrius Drukteinis sako, kad lietuviai valgyti mėsainių dar neišmoko.

Svarbu žinoti, kad šį vakarų virtuvės pasididžiavimą derėtų valgyti be įrankių. 

„Lietuvoje nėra įsitvirtinusios mėsainių valgymo kultūros, tad žmonės dažnai eksperimentuoja – vieni juos valgo su peiliu ir šakute, kiti – taip, kad iš vienos pusės kandant, krenta pro kitą. Nieko čia keisto, juk yra žmonių, kurie ir šokolado batonėlį gali suvalgyti naudodamiesi peiliu“, – sako G. Drukteinis.

Etiketo žinovas mano, kad taip yra dėl skirtingo kultūrų požiūrio į sumuštinį. „Veikiausiai įsitvirtinti mėsainių „kultui“ mūsų šalyje trukdo tai, kad nuo senų laikų iki dabar skiriasi lietuvių ir vakariečių požiūris į tai, ką mes vadiname sumuštiniu. Lietuviams sumuštinis yra „atviras“ – neužvožtas antra duonos ar batono rieke, o kitose kultūrose – ir JAV, ir pietuose – sumuštinis yra veikiau suvožtinis. Duona iš abiejų pusių, o jos viduje – pasirinktos gėrybės“, – aiškina G. Drukteinis.

Įvairių gudrybių ir paslapčių, kaip paruošti nepakartojamą mėsainį, dar vadinamą „burgeriu“, kaip jį teisingai valgyti bus galima sužinoti gegužės 28 d. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ vyksiančioje mėsainių šventėje „Burger fiesta“. Renginyje bus galima ne tik pamatyti, kaip ruošiamas maistas, gauti receptų ir patarimų, mėgautis maistu, bet ir sudalyvauti mėsainių valgymo varžybose, taip pat pasivaišinti tinklaraščio „Maisto klubas“ komandos gaminamais mėsainiais.

Šventės lankytojams liūdėti neleis gatvės muzikantų ir didžėjaus pasirodymai. Vaikai taip pat nenuobodžiaus – kiekvienas galės nupiešti po savo svajonių mėsainį ir už tai gauti prizų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valgykim

valgykim portretas
LIETUVIŠKĄ maistą ir tik

Doroteja

Doroteja portretas
Kas kas bet amerikieciai negali pasigirti valgymo kultura. Jie maista megsta valgyti su rankomis, kaip tuos nuodingus, riebius mesainis - koks cia patiekalas. Lietuviskas geros mesos kotletas valgomas su garnyru, peiliu ir sakute., o amerikieciai valgo daug duonos , kad butu sociau, o I vidu ideda tru=puti mesos ir darzoviu, del to dauguma ju serga akmenlige. Mesainis tai near sveikas maistas, ne gaminamas is prastos kokybes ir riebios mesos su daug duonos. Ponas Drukteni, nesiulykite lietuviams jankiu laukines kulturos ir nesveiko maisto.

jonas

jonas portretas
tegu tuos mesainius jis ysikisa sikna
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių