Quantcast

Festivalyje „Gražiausiu taku“ skambėjo ne tik dainos

  • Teksto dydis:

Kauno VDU teologijos fakulteto salėje įvyko XIV menų festivalio "Gražiausiu taku" koncertas.

"Gera būti šioj žemėj kartu, dainą traukti ir šokti ratu. Atverti mums į saulę langai. Mes - dainuojantys žemės vaikai" – toks moto skambėjo šiųmetinėje festivalio koncertinėje programoje "Pavasario garsai", kuri  apjungė įvairių žanrų, muzikos stilių atlikėjus nuo darželinuko iki senjoro, nuo pirmus žingsnius žengiančio muzikos mylėtojo iki profesionalios scenos atlikėjo, publikos pripažinto menininko.

Skambėjo ne tik dainos – šokio sūkury sukosi pramoginių šokių, baleto studijų šokėjai. Atvyko svečių iš Seinų - Lietuvių namų moterų ansamblis "Intro", iš Vilkaviškio - Danės Jurkšaitytės vadovaujamas merginų vokalinis duetas ir daugelis kitų Lietuvos, Lenkijos kolektyvų, jau ne kartą keliavusių gražiausiu kūrybos, pažinimo ir draugystės taku.

Kauno "Saulės“ gimnazijos vaikinų ansamblis padovanojo grupės "El Fuego" dainą "Juoko angelai", tad teigiamų emocijų, džiaugsmo, patiriamo kūrybinėje raiškoje, dalyviams ir svečiams tikrai netrūko.

Į festivalio "Gražiausiu taku" koncertinę programą yra integruojami ir talentingi spec. poreikių turintys neįgalūs atlikėjai, socialinės rizikos grupės asmenys.  Savo gražų balsą pademonstravo 12 metų Urtė Švenčionytė iš Kauno M. Petrausko muzikos moklos, kurį visiems įrodė, kad festivalyje "Gražiausiu taku“ gali skleistis svajonės - ji  drauge su Kauno Valstybinio Muzikinio teatro soliste Ieva Goleckyte atliko dainą "Edelveis", iš miuziklo "Muzikos garsai". Mergaitė su sunkia negalia, bet ryšys su muzika suteikia jai daug teigiamų emocijų, ugdo emocinę pusiausvyrą, teikia vilties gyventi ir džiuginti, skatinti kitus savo talentu.

Projekto "Gražiausiu taku" vienas iš tikslų  yra padėti pedagogams, kolektyvų vadovams užmegsti draugiškus, kūrybinius ryšius, stiprinti kūrybinį bendradarbiavimą tarp miestų.  Jaunieji programos dalyviai yra skatinami domėtis įvairiomis meno sritimis, plėsti interesų akiratį, atrinkti tikrąsias gyvenimo vertybes.

Projekto autorė, festivalio programų režisierė ir nuolatinė vedančioji gražiausiu taku yra profesionali menininkė, smuikininkė Lijana Žiedelytė, kuri žada dar nemažai staigmenų ir netikėtų svečių kituose festivalio renginiuose. Festivalio įkūrėja, renginio organizatorė - Aleksandra Danutė Žiedelienė, meno kolektyvų "Saulutė" ir "Guboja" vadovė planuoja šios gražios draugystės šventės tęstinumą ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių