Quantcast

Festivalyje „Aura“ pasirodys šiuolaikinio šokio meistrai

Kaune prasidedantis šiuolaikinio šokio festivalis „Aura“ šįmet dedikuojamas išraiškos šokio pradininkei Lietuvoje, choreografei, pedagogei Danutei Nasvytytei. Tarp festivalio svečių – trupės iš Pietų Korėjos, JAV, Meksikos ir Izraelio.

Šiuolaikinio šokio pradininkė Lietuvoje D. Nasvytytė 1939-aisiais baigė šokio studijas Berlyne ir Kaune atidarė mokyklą, kurią lankė per 200 mokinių. Artinantis antrajai okupacijai, D. Nasvytytė su šeima pasitraukė į Vokietiją, vėliau emigravo į Australiją. Ten mirė 1983-aisiais.

Festivalio organizatorė Birutė Letukaitė sako, minint šimtąjį D. Nasvytytės gimtadienį, ji į Lietuvą grįžta per sūnaus – dailininko ir kompozitoriaus – paveikslus. Jų įkvėpta pirmoji festivalio premjera – B. Letukaitės spektaklis „Labirintas“. Garsiosios choreografės sūnus sako, Australijoje jo mama geriausiai žinoma kaip šokio pedagogė. 

„Labai jaudinanti akimirka, kad festivalis skiriamas mamai. Tai mano antroji kelionė į Lietuvą, nuostabu vaikščioti Kauno gatvėmis, kuriomis kadaise vaikščiojo ir mama“, – sakė D. Nasvytytės sūnus Sigis Gabrie.

Iki sekmadienio truksiančiame šiuolaikinio šokio festivalyje pasirodys atlikėjai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Meksikos, vyks Pietų Korėjos šokio vakaras.

„Kaip visada, jau penkiolika metų, pristatinėjame Izraelio šokį ir šiais metais pristatome „L-E-V company“ ir Sharon Eyal, kuris yra visos trupės vadas. Tai trupė, kurios dabar nori visi festivaliai; mes du metus su jais derėjomės, taupėm pinigus ir štai pasikvietėme“, – sakė festivalio organizatorė B. Letukaitė.

Pirmą kartą festivalyje – spektaklis vaikams, šokio teatro iš Klaipėdos „Padi dapi fish“ – „Baltoji lopšinė“. Šiuolaikinio šokio festivalis Kaune rengiamas 26 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių