Quantcast

Festivalyje „Akacijų alėja“ – legendinių bardų pasirodymai

  • Teksto dydis:

Ilgiausiai Lietuvoje gyvuojančio nemokamo dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalio „Akacijų alėja 2018“ organizatoriai atskleidžia likusį atlikėjų desantą. Liepos 14 d. Kulautuvos pušų apsuptyje į sceną žengs vieni ryškiausių Lietuvos bardų – Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava ir Giedrius Arbačiauskas.

„Kasmet festivalio organizatorių komanda stengiasi pasiūlyti gerbėjams kuo įvairesnę programą, tačiau svarbiausias festivalio akcentas – akustiniai atlikėjų pasirodymai – visada išlieka tas pats. Šiais metais pasirinkome tikslingą bardinės muzikos atlikėjų sąrašą, esu įsitikinęs, kad tai bus tikrai maloni dovana mūsų gerbėjams“, – teigė festivalio prodiuseris, atlikėjas Kazimieras Likša.

Aktorius, filmų garsintojas, dainų autorius ir atlikėjas G. Arbačiauskas festivalyje ne tik pristatys savo autorinę kūrybą, bet ir atliks vedėjo vaidmenį. Išskirtinio balso savininkas dar vaikystėje paėmęs gitarą į rankas, neapsiriboja aktoriaus role ir mielai kuria dainuojamosios poezijos žanro dainas pagal savo ir kitų rašytojų eiles.

Ilgus metus aktyviai puoselėjantis dainuojamosios poezijos žanrą ir bardų kultūros sampratą Lietuvoje G. Storpirštis po intensyvaus įrašų laikotarpio festivalio gerbėjams pristatys programą, kurioje neabejotinai skambės kūriniai iš naujausios kompaktinės plokštelės „Metų laikai“.

„Tai – unikalus aktorius ir muzikantas. Tad šią kombinaciją ir pamatysime ant festivalio scenos. Nauja G. Storpirščio programa yra iššūkis, tačiau šio festivalio publika visuomet geranoriškai priima muziką, kokia ji bebūtų. Tad laukia daug netikėtumų ir siurprizų visiems“, – teigė K. Likša.

Trečiasis bardas „Akacijų alėjos“ scenoje – legendinis aktorius A. Kaniava, kurio balso išskirtinumas niekada neleis jo sumaišyti su kitu atlikėju, savo programą laiko paslaptyje, todėl, kaip teigia festivalio organizatoriai, intriga išliks iki pat jo įžengimo į sceną. „Ramus, juokingas, pašėlęs ir energingas. Tokį A. Kaniavą mes visi pažįstame ir tokį mes jį mylime. Tokio ir lauksime „Akacijų alėjoje“. Tačiau galime tikėtis, kad pavasario vėjas pričiups fėją, ją atneš iki festivalio, o visi susirinkę žiūrovai pasijus lengvai išprotėję“, – žaismingomis užuominomis apie A. Kaniavos pasirodymą festivalyje kalbėjo K. Likša.

Nemokamas festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 14 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais 18-asis gyvos muzikos festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos neužmirštamų akimirkų tūkstančiams savo gerbėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių