Quantcast

Fantasmagoriškas Kauno miesto simfoninio orkestro gimtadienio koncertas

2005 m. vasario 5 dieną nuskambėjo pirmasis naujai suburto Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas, šiais metais kolektyvas pasitinka jau 18-ąjį gimtadienį, kasmet klausytojus nudžiugindamas naujomis programomis, įrašais ir koncertais su pasaulinio garso scenos žvaigždėmis.

Kiekvieną kartą rengdamas šventinį gimtadienio koncertą orkestras galvoja apie tai, kokią išskirtinę muzikinę dovaną įteikti klausytojams. 18-ojo gimtadienio proga orkestras pasirinko išties intriguojančią programą, kurioje publika išgirs ne tik puikiai pažįstamų didžiųjų klasikų Beethoveno bei Wolfgango Amadeuso Mozarto opusus, bet ir orkestro ruošiamą premjerą – mažai Lietuvos klausytojams žinomo vokiečių kompozitoriaus Walterio Braunfelso fantasmagoriją orkestrui „Don Žuanas“.

„Visuomet turėjau viziją, kad Kauno miesto simfoninis orkestras rengtų programas, kurios džiugintų klausytoją, atskleistų klasikinės muzikos grožį, po kurių, publika ir vėl norėtų sugrįžti į mūsų koncertus. To siekiame nuo pat pirmojo Kauno miesto simfoninio orkestro pasirodymo. Ne išimtis ir šis gimtadienio koncertas, kuris, viliuosi, mūsų klausytojams suteiks nepamirštamų emocijų puokštę“ – pasakojo orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Pirmą kartą orkestro repertuare nuskambėsianti klasikiniu romantiniu stiliumi parašyta W. Braunfelso septynių dalių fantasmagorija „Don Žuanas“ bus tikras atradimas koncerto klausytojams, o įgudusi ausis tikrai atpažins ir kūrinyje skambančius motyvus iš to paties pavadinimo Mozarto operos. Šventinio koncerto programą pratęs dviejų iškilių klasikų kūriniai – viena žinomiausių L. van Beethoveno koncertinių uvertiūrų „Koriolanas“ bei nuostabus W. A. Mozarto koncertas fleitai, arfai ir orkestrui. Kompozitoriaus laikais arfos ir fleitos duetas buvo išties neįprastas, jis sukurtas hercogo Adrieno-Louiso de Bonnièreso prašymu, šis didikas buvo aistringas fleitininkas, o jo dukra (Mozarto mokinė) grojo arfa. Tarp daugybės W. A. Mozarto kūrinių – tai vienintelis opusas, kuriame solo partija parašyta šiam instrumentui.

Šventinio vakaro scenoje kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru pasirodys visuomet kupinas optimizmo ir energijos charizmatiškasis dirigentas Vilmantas Kaliūnas bei dvi žavios solistės – fleitininkė Beata Preisaitė-Šidiškienė ir arfininkė Joana Daunytė.


Kas: Koncertas „Kauno miesto simfoninio orkestro gimtadienio koncertas“

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje

Kada: 2023 m. vasario 3 d., penktadienį, 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių