Quantcast

Europos kultūrinėje sostinėje veiks erdvė Ukrainos pabėgėlių kūrybai

Projektas „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“, kuriam iš miesto savivaldybės biudžeto skiriama 9 mln. eurų, drauge su partneriais praneša apie naują kultūrinę erdvę „CulturEUkraine“. Ji skirta Ukrainos kūrėjams ir menininkams, savo laikinais namais pasirinkusiems Kauną.

Kovo 17-ąją ši kūrybinė erdvė atsivers Kauno centrinio pašto rūmų 3 ir 4 aukštuose, suteikdama galimybę nuo karo pabėgusiems Ukrainos kūrėjams tęsti pradėtus darbus ir būti matomiems Europoje.

Pasak iniciatyvos autorių, „CulturEUkraine“ centre įsikurs atviros erdvės kūrybai ir bendradarbystei zonos meno terapijos užsiėmimams, bendravimui, taip pat – parodų erdvės. Tikima, kad čia atvykę kūrėjai galės tęsti savo veiklas, palaikydami ryšius tiek su Ukrainoje likusiais, tiek su vietos menininkais. „CulturEUkraine“ centras taps vieta susitikti, bendrauti, kurti, atsipalaiduoti ar susisiekti su artimaisiais. Ukrainiečiai sulauks pagalbos rengiant parodas, susitikimus, įveikiant sunkumus.

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad prieš centro atidarymo renginį organizatoriai kviečia visus galinčius prisidėti prie jaukesnės, funkcionalesnės erdvės įkūrimo. Reikalingi daiktai, kurie padėtų įrengti kokybišką vietą kurti, o vėliau, jau projektui įsibėgėjus, visuomenės ir verslo indėlis ir palaikymas galėtų būti išreiškiamas ir kitomis formomis – organizuojamomis akcijomis, edukacinėmis ar sveikatinimo veiklomis, skirtomis bendruomenei.

Miestiečiai kviečiami daiktus (nuo lempučių, šviestuvų, šildytuvų, veidrodžių, sėdimųjų ir rašomųjų baldų, vaikų inventoriaus (žaislai, dėlionės) iki buityje naudojamų – šluotų, siurblių, indų, stalo įrankių ir smulkios buitinės technikos daiktų, pristatyti į Kauno centrinio pašto patalpas nuo kovo 11 dienos. Jie pagal savo istorinę paskirtį seniai neveikiančiuose pašto rūmuose bus priimami iki kovo 17 dienos, kasdien nuo 10–18 valandos.


Šiame straipsnyje: CulturEUkraineEuropos kultūros sostinėKaunas 2022Ukrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių