Quantcast

Eigulių gyventojus pažadino pučiamųjų orkestras

  • Teksto dydis:

Penktadienis daliai kauniečių prasidėjo siurprizu, kurį jiems suorganizavo Kauno savivaldybės koncertinė įstaiga „Kauno santaka“.

Ankstų rytą daugelis Eigulių mikrorajono gyventojų kieme išgirdę būgnų gaudesį ir maršo garsus, puolė prie langų ir į balkonus, o skubantys į darbus trumpam stabtelėjo ir stebėjo Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ ir jo grakščiųjų bei nuolat besišypsančių šokėjų pasirodymą. Per garsiakalbį buvo skelbiama „Nuostabiame mieste išaušo puikus rytas! Sveikiname su Kauno gimtadieniu ir linkime geros nuotaikos!“.

Iš tiesų, Kaune šiandien rytas išaušo nuostabus: saulutė maloniai šildė skruostus, o spalvingas orkestro defilė daugiabučių namų kvartale jo gyventojams suteikė gerų emocijų visai dienai. 

Šis pasirodymas yra jau nuo trečiadienio Kaune vykstančio festivalio „Padūduokim Kaunui 2017“, kuriame šiais metais dalyvauja net dešimt pučiamųjų orkestrų iš visos Lietuvos, dalis.

„Šiemet tęsiame praėjusiais metais vykusiame festivalyje pradėtą įgyvendinti idėją surengti orkestrų pasirodymus netradicinėse aplinkose. Yra įrodyta, kad muzika suteikia daug gerų emocijų. Tikėjomės, kad netikėti orkestro pasirodymai daugiabučių namų kvartaluose suteiks gyventojams daug džiaugsmo. Šio ryto pasirodymus pavadinome „Ąžuolynas“ žadina Kauną“, ir surengėme tuo laiku, kai dauguma keliasi ir vyksta į darbą ar mokslus. Kai kuriuos, turbūt, tikrai pažadinome. Manau, kad mūsų lūkesčiai išsipildė“, – sakė visą penktadienio rytą orkestro priekyje ėjęs koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius.

„Eigulių mikrorajone prabėgo mano vaikystė, žinau kiekvieną jo takelį. Tikrai buvo malonu čia sugrįžti po daugelio metų, o žygiuojant orkestrui, matyti tiek daug besišypsančių žmonių veidų“, – su nostalgija tęsė jis.

Akivaizdu, kad idėja surengti orkestro pasirodymus tankiai apgyvendintame mikrorajone pasiteisino, ir organizatoriai pažadėjo ją tęsti. Vėliau orkestras „Kauno žadinimą“ tęsė jam įprastoje muzikavimo vietoje – Laisvės alėjoje, kur jį pasitiko gera nuotaika trykštantys ir besišypsantys kauniečiai ir miesto svečiai.

Penktadienį 17 val. Rotušės aikštės scenoje festivalyje „Padūduokim Kaunui 2017“ pasirodys Kauno I-osios muzikos mokyklos ir Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos pučiamųjų orkestrai.

Šeštadienį nuo 14 val. Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę drebins Kauno, Palangos, Panevėžio, Šiaulių, pučiamųjų orkestrų šventinės eisenos, kurie 15 val. Kauno pilies scenoje surengs ne tik solinius pasirodymus, bet jungtinio, daugiau nei 150 muzikantų orkestro koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Puikus sumanymas - pagarba ir padėka

Man patiko

Man patiko portretas
Super! Ačiū! Vaikai klausė kada dar bus.

Suuper

Suuper portretas
Aciu dudoriams! Puiki ideja, gerai nuteikianti visai dienai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių