Quantcast

Dovanos aplenkia šventes: kauniečiai kviečiami į nemokamą koncertą

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis orkestras dovanoja kauniečiams geros muzikos koncertą, kuris pasiūlys retą progą patirti techniškai itin sudėtingas, tačiau ausiai nepaprastai malonias melodijas.

Tai neeilinis koncertas, kuriame solo partijas atliks puikūs Kauno muzikantai. Atvykstantys klausytojai raginami pasiruošti viskam, nes tokia muzikantų sudėčių ir solo partijas atliekančių instrumentų įvairovė – nedažnas reiškinys. Viena didžiausių staigmenų – Kauno fortepijoninio trio (fortepijonas, smuikas, violončelė) prisijungimas atlikti Jono Appletono "Concerto Grosso". Trio smuikininkė Indrė Andriuškevičiūtė teigia nekantraujanti atlikti solo partiją akompanuojant orkestrui, kuriame pati dirba koncertmeistere.

Žemėje dar negimė muzikos menui abejingas žmogus, todėl malonios patirtys koncerte neišvengiamos visų pomėgių asmenybėms.

Ypatingas dėmesys koncerte skiriamas lietuvių kompozitoriaus Arvydo Malcio kūrybai ir styginiams instrumentams. Indrės Andrikonytės ir Ugnės Gaučaitės duetas atliks A.Malcio koncerto smuikui, altui ir kameriniam orkestrui antrąją ir trečiąją dalis, o naują nepaprasto grožio kūrinį "Izabelės sapnas" violončele grieš orkestro koncertmeisteris Vytenis Pocius.

Violončelės koncerte atskleis visą savo skambesio grožį, kai prie V.Pociaus prisijungs Gintarė Kaminskaitė ir akompanuojant orkestrui drauge atliks Georgo Friedricho Händelio sonatą dviem violončelėms. Galiausiai scenoje soluoti likusi G.Kaminskaitė akompanuojant kameriniam orkestrui atliks vieną laukiamiausių koncertų kūrinių – Astoro Piazzollos "Grand Tango".

Renginį ves VDU kamerinio orkestro vadovė ir muzikantė Rita Bieliauskaitė, kuri tikina, kad šis koncertas labiausiai patiks klasikinės muzikos gurmanams. "Tačiau dar negimė muzikos menui abejingas žmogus, todėl malonios patirtys koncerte neišvengiamos visų pomėgių asmenybėms", – sako R.Bieliauskaitė.

Pirmą kartą VDU kameriniam orkestrui diriguos Karolis Variakojis – vienas įdomiausių jaunų savo kartos profesionalų Lietuvoje. K.Variakojis pažįstamas ne tik klasikinės, bet ir šiuolaikinės muzikos mėgėjams – būtent pastarajai atstovauja jo drauge su kolegomis įkurtas ansamblis "Synaesthesis".

"VDU kamerinis orkestras visuomet siekė jungti įvairius muzikos stilius, skirtingas muzikines patirtis ir stebėti, kaip tai veikia, – priminė R.Bieliauskaitė. – Todėl džiaugiamės galimybe dirbti su Karoliu – jo patirtis daugybėje žanrų suteiks naujų spalvų ir orkestro skambesiui".


Kas? VDU kamerinio orkestro nemokamas koncertas.

Kada? lapkričio 15 d. 19 val.

Kur? VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių