Quantcast

Bibliotekos laukia knygų ukrainiečių kalba

  • Teksto dydis:

Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, kurios narė yra ir Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, kviečia bibliotekų fondus papildyti knygomis ukrainiečių kalba vaikams ir suaugusiems, žurnalais ir stalo žaidimais. Prisidėti kviečiami gyventojai, įmonės ir organizacijos.

Lietuvos bibliotekų durys atviros prieglobstį nuo karo mūsų šalyje randantiems Ukrainos gyventojams. Atėjusieji į bibliotekas čia jausis laukiami, saugūs ir galės naudotis visomis teikiamomis paslaugomis. Planuojama, kad netrukus Kaune visos bibliotekos paslaugos nuo karo bėgantiems žmonėms bus nemokamos. Jie taip pat bus kviečiami į skaitmeninio raštingumo, kalbų mokymus, edukacijas mažiesiems.

Šiuo metu bibliotekoms įsigyti leidinių ukrainiečių kalba yra sudėtinga, turimos kolekcijos labai ribotos, tad gyventojų, įstaigų, organizacijų, kurios turi knygų, stalo žaidimų, žurnalų ukrainiečių kalba, prašoma jų padovanoti artimiausiai viešajai bibliotekai. Ypač laukiamos vaikams skirtos knygos.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Panemunės padalinyje (Vaidoto g. 115) kartu su Kauno ukrainiečių bendruomene įrengta knygų ukrainiečių kalba lentyna. Joje yra ir knygų vaikams, tačiau jų neabejotinai reikia daugiau.

Lietuvos bibliotekos kviečia susivienyti, papildyti bibliotekų fondus dokumentais ukrainiečių kalba ir padėti čia atvykstantiems žmonėms pasijusti kiek įmanoma geriau. Tik kartu mes esame stiprūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių