Quantcast

Balta grožio elegancija

  • Teksto dydis:

„Tai mano kūrybos citatos“, – sako menininkė Jolanta Šmidtienė, pakvietusi į savo darbų parodą „Plazdėjimas“, pristatomą netradicinėje erdvėje.

Nuo šiol garsios kaunietės darbai puoš dermatologijos ir medicininės kosmetologijos kliniką „Sana Juna“ ir primins, kokia svarbi grožio, estetikos ir sveikatos harmonija.

Kūrybiškas eksperimentas

Kalėdinę nuotaiką Lietuvoje skleidžianti menininkė žinoma ne tik dėl įstabios šventinių eglučių puošybos. Originalaus meno gerbėjus J.Šmidtienė jau seniai pavergė unikaliais erdvinio siuvinėjimo paveikslais. Šia autorine technika atlikti darbai, eksponuojami grožio klinikoje, yra surinkti iš įvairių kūrybos laikotarpių.

„Vieni grįžo iš praėjusių metų Venecijos bienalės, kiti – iš Ispanijos, dar kiti – iš Lietuvos dvarų, kuriuose pernai buvo eksponuotas mano darbų ciklas „Nimbai“, o vienas – „Debesų sūkurys“ dar niekur ligi šiol nematytas“, – bando suskaičiuoti savo „citatas“ menininkė.

„Paroda eksponuojama grožio klinikos laukiamajame, koridoriuje, kabinetuose. Išdėliojau darbus taip, kad jie relaksuotų ir gydytojus, ir pacientus“, – pasakoja apie neįprastą patirtį J.Šmidtienė, savo paveikslus pristačiusi ne parodų erdvėje, o viešajame interjere.

Šiam kūrybiškam eksperimentui paskatino klinikos „Sana Juna“ administracija. „Mes siekiame, kad menas persikeltų iš jam įprastos erdvės galerijoje į kiek neįprastą – mūsų kliniką. Mus sieja gana gimininga kūryba: Jolanta kuria savo subtilius darbus, o mes kuriame žmogaus grožį“, – sako klinikos „Sana Juna“ direktorė Aistė Juknevičiūtė.

Neatsitiktinai pasirinkta bendradarbiauti su J.Šmidtiene. „Grožis visų pirma yra švara, estetika, subtilumas, preciziškumas, lengvumas. Jolantos darbų paroda vadinasi „Plazdėjimas“. Šie paveikslai, kaip ir visa Jolantos kūryba, susilieja su mūsų vizija – skleisti baltą grožį“, – dalijasi sumanymu klinikos vadovė.

Laužyti standartus

Menininkė J.Šmidtienė apgailestauja dėl Lietuvoje gajaus požiūrio, kad interjerą tegali puošti paveikslai – aliejinės tapybos, grafikos, piešinio, fotografijos.

„Šiuolaikinis menas labai sunkiai prasibrauna pro mūsų suvokimo standartus. Ispanijoje, kur turėjau projektą, Skandinavijos šalyse interjeruose integruojama daug tekstilės. Ji sušildo, sukuria tam tikrą energetiką. Galia, kad lietuviai architektai nedėlioja tekstilinių akcentų ir pasirenka kurti interjerus kaip visi“, – sako garsi tekstilininkė.

Prasibrauti pro barjerą „kaip visi“ tenka ir kalbant apie moters grožį. „Atrodytų, mes visos rūpinamės savo odos grožiu ir sveikata, bet darome tai neprofesionaliai: tai kokiu kremu pasitepame, tai kokią kaukę užsidedame... Bet juk jei kamuoja moteriškos bėdos, nesigydom pačios – einame pas ginekologus. Kodėl tuomet odos nepatikime profesionalams?“ – retoriškai klausia J.Šmidtienė ir prisipažįsta, kad ją iki šiol vargino nuo saulės atsirandančios pigmentinės dėmės.

Jolantos oda besirūpinančių „Sana Juna“ specialistų pagalba ją nudžiugino: „Gavus reikiamą gydymą paaiškėjo, kad anksčiau naudotos priemonės nebuvo tinkamos mano veido odai. O kiek pinigų iššvaistome prisipirkdamos, ko visai nereikia! Juk reklama visus mus skatina vartoti: pirkite, tepkite dieną, tepkite vakarą, tepkite nakčiai, tepkite po akim, tepkite virš akių... Ir kai patenki pas profesionalą, kuriam svarbu ne parduoti produktą, bet suteikti pagalbą pacientui, rezultatas – akivaizdus.“

J.Šmidtienė itin džiaugiasi atlikta procedūra, kuria oda buvo pamaitinta giluminiu būdu. „Aš esu natūralistė. Jei tik ant veido ko nors per daug prisitepu, jaučiuosi kaip su dujokauke“ – juokiasi žavi ir stilinga moteris.

Skatina naują požiūrį

„Naudojame tik pasaulyje pripažintų gamintojų produkciją, o mūsų lazeriai ir kita dermatologijos įranga leidžia specialistams preciziškai atlikti savo darbą. Kai pacientas yra saugus, jaučiasi komfortiškai, pasiektas rezultatas viršija lūkesčius“, – paaiškina grožio burtus dermatologijos ir medicininės kosmetologijos klinikos „Sana Juna“ vadovė A.Juknevičiūtė.

Klinikoje dera naujausios kartos technologijos ir aukščiausi saugumo standartai.  Gydytojos dermatologės ir kosmetologės yra savo srities profesionalės, dirbančios sinergijos tarp dviejų mokslų principu, kai pacientui sudaromas kompleksinis gydymo planas, skiriamos kosmetologinės procedūros, mokoma prižiūrėti odą ir pasirinkti tinkamiausius produktus. 

„Mums svarbu, kad pacientas suprastų, jog rūpinimasis savo oda ir vizitai pas dermatologą yra tokie pat svarbūs, kaip ir vizitai pas bet kurį kitą gydytoją. To išprusimo mums, lietuviams, labai trūksta“, – apgailestauja A.Juknevičiūtė, tačiau viliasi, kad „Sana Juna“ paskatins moteris atsakingiau žiūrėti į savo odos grožį ir sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
grazu sveikinu pasipuosusias klinikas su orginaliais darbais imkit pavyzdi ir kiti

Connie Nelson

Connie Nelson portretas
Aš išeinu iš darbo ir dabar. Dirbu $ 139 / vAl. Dirbdamas iš namų, atlikdamas šį paprastą darbą namuose. aš uždirbsiu $ 25 tūkstančius per mėnesį, dirbdamas internete 3 val. par. aš rekomenduoju jums jį išbandyti. jūs neteksite nieko, tiesiog išbandykite šią svetainę ir uždirbkite kasdien ... Daugiau informacijos >>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Kodel?

Kodel? portretas
O kodėl visi laurai meninikei? Kodėl neužsiminta apie tuos, kas realiai pirštus badėsi kol jos idėjas pavertė realybe?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių