Quantcast

Atkeliavo programos „Kaunas 2022“ inicijuotas scenos menų festivalis „Con Tempo“

Tris savaitgalio dienas į įdomius susitikimus įvairiose miesto bei Kauno rajono erdvėse žiūrovus kvies naujas tarptautinis scenos menų festivalis „Con Tempo“. Jį inicijavo „Kaunas 2022“ drauge su viešąja įstaiga „Kultūros platforma“ bei Lietuvos šokio informacijos centru.

Nuo penktadienio iki sekmadienio vakaro Kauno mieste bei rajone festivalis pristatys 11 nemokamų ir vos vieną mokamą renginius. Išskirtinius šokio, šiuolaikinio cirko, teatro, muzikos daugiadisciplinio meno projektus šiam festivaliui parengė Šveicarijos, Izraelio, Italijos, Belgijos, Ispanijos bei Lietuvos kūrėjai.

„Labai džiaugiuosi, kad Europos kultūros sostinės titulas paskatina tokias naujas iniciatyvas Kaune kaip „ConTempo“. Dauguma šio festivalio pasirodymų vyks viešose erdvėse ir pasieks tiek suinteresuotus, tiek atsitiktinius žmones, augins kultūrinį smalsulį, susidomėjimą bei skatins įsitraukimą. Atrodo, kauniečiams ir pakaunės gyventojams šis rugpjūtis pasiūlys nepamirštamų renginių, kuriuos sekdami, pažinsime įvairias Kauno miesto ir rajono vietoves“, – festivalio išvakarėse žurnalistams sakė „Kaunas 2022” direktorė Virginija Vitkienė.

Pasak festivalio programos sudarytojos, „Kaunas 2022” scenos menų kuratorės Gintarės Masteikaitės, programa subalansuota taip, kad kiekvienas žiūrovas, nepriklausomai nuo to, kiek domisi scenos menais, tikrai ras sau įdomų renginį. Nemuno krantinėje Šančiuose ir J. Biliūno aikštėje Kačerginėje bus parodytas konceptualus, specialiai erdvei po atviru dangumi pritaikytas spektaklis „Trofėjus“ (Rudi van der Merwe ir Béatrice Graf, Šveicarija), kuris tyrinėja žmogaus santykius su aplinka, troškimą žymėti teritoriją bei valdyti. Lauke vyks ir dviejų akrobatų kasdienybę atskleidžiantis spektaklis „Zoog“ (Amir ir Hemda, Izraelis), tradicinės Vidurio Rytų ir šiuolaikinės muzikos bei šokių įkvėptas „Darwisho košmaras“ (Ben Fury ir Simon Thierrée, Belgija) bei vienas garsiausių gatvės teatro spektaklių „Kamčiatka“ (Kamchàtka Street Theatre Company, Ispanija), kuris kvies leistis į netikėtą kelionę per visą Kauno senamiestį.

Lietuvos šokio informacijos centras, kaip vienas iš jaunųjų Europos cirko menininkų projekto „Circus Next“ dalyvių, festivalyje „Con Tempo“ pristatys šių metų programos laureatą Andrea Salustri (Italija) su šiuolaikinio cirko spektakliu „Materija“ („Girstučio“ kultūros ir sporto centre). Postmodernistinį pasaulio sutvėrimo mitą scenoje kurs italų „TeatrInGestAzione“ spektaklis „Pradedantieji“.

Festivalio afišoje – ir Kauno kamerinio teatro prodiusuotas spektaklis „4 mortos”. Šįsyk jis žiūrovus kvies į ritualinį, lietuviškos mitologijos bei folkloro patirtį skleisiantį naktinį pasirodymą Kauno švč. Sakramento bažnyčioje. „Kaunas 2022” projekto dalis „Kauno iššūkis“ pristatys Jaunimo programą, kurioje spektaklį, skirtą sofų auditorijai, rodys Marija Baranauskaitė, o muzika rūpinsis „Elboe“.

Festivalio programos sudarytojos G. Masteikaitės teigimu, „Con Tempo“ siekia nuo pat pradžių į savo komandą įtraukti jaunimą ir jaunuosius scenos meno vadybininkus, užsienio profesionalus, taip pat palaikyti, stiprinti jaunąją scenos meno bendruomenę. Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos kultūros ministerijos remiamo festivalio tikslas – ne tik pristatyti išskirtinius, aktualius užsienio kūrėjų darbus, naujus formatus, įveiklinti skirtingas miesto erdves ir pastatus, bet ir inicijuoti bendradarbiavimą tarp Europos, Kauno, Lietuvos kūrėjų, skatinti tarptautiškumą, atvirumą, bendruomeniškumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

,

, portretas
Vel kokie keli pasiraitys ant zemes. Bet vadyba, organizavimas, vadovavimas kainuoja. O tokiems sokejams daug gi nereikia. Va ir isisavino lesas.

Lordė

Lordė portretas
Atrodo skamba puikiai, BET K22 veikla skirta siauram ratui t.y jaunos kartos menininkams arba šiaip " priplaukėliams" ( gerąja prasme), o kodėl programoje nėra renginių paprastam kauniečiui, nes norisi ir klasikos ir koncertų ir gražių parodų, klasikinių spektaklių. O dabar jaunimas palaksto po parkus ir gatves, patye vieni kitus pasižiūri ir viskas. Nesuprantu kodėl ignoruojama klasika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių