Quantcast

„WiMax“ ir LTE – viename įtaise?

Rinkos tyrimų ir analizės bendrovė „ABI Research“ prognozuoja, jog kitąmet bus sukurtos ryšių mikroschemos, kurios naudos dvi skirtingas - „WiMax“ ir LTE („Long Term Evolution“) belaidžio ryšio technologijas.

„WiMax“ ir LTE yra vadinamos ketvirtosios mobiliojo ryšio kartos technologijomis. Jos gali pasiūlyti apie keliasdešimties megabitų duomenų perdavimo greitį mobiliojo ryšio tinkluose.

Nors abi technologijos laikomos konkuruojančiomis ir dauguma operatorių renkasi vieną arba kitą, „ABI Research“ analitikų teigimu, dviejų režimų mikroschemų nori įtaisų gamintojai. Tai leistų jiems sumažinti skirtingų modelių skaičių ir optimizuoti gamybos sąnaudas.

Pasak analitikų, „WiMax“ ir LTE įtaisais domisi ir į tą sritį investuoja ir kai kurie mobiliojo ryšio operatoriai. Pavyzdžiui, „Vodafone“ yra laikoma ir LTE, ir „WiMax“ šalininkė, ketinanti derinti šias technologijas savo tinkle.

Pirmajame etape, analitikų nuomone, ir „WiMax“, ir LTE bus dažniau naudojamos gaminant mobiliojo interneto modemus kompiuteriams ar mobiliesiems interneto įtaisams.

Lietuvoje jau diegiami „WiMax“ ryšio tinklai, o leidimų, naudoti atitinkamus dažnius negavę mobiliojo ryšio operatoriai kol kas savo ateitį sieja su LTE technologijomis.


Šiame straipsnyje: wimaxltemobilus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių