Quantcast

Vokietija atidėjo ACTA sutarties pasirašymą

Vokietija sustabdė prieštaringai vertinamo teisės akto ACTA (angl. Anti-Counterfeiting Trade Agreement) pasirašymą, po to, kai šios šalies teisingumo ministerija išsakė susirūpinimą keliančius argumentus prieš minėtają, kaip teigiama, piratavimui sustabdyti skirtą priemonę.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai žurnalistams sakė, jog atidėjimas skirtas „apmastyti tolesnius sprendimus“. Latvija ACTA patvirtinimą atidėjo penktadienį. Lenkija, Čekijos Respublika ir Slovakija procesą taip pat atidėjo konkrečiai nenustatytam laikotarpiui.

Naujienų agentūros „Associated Press“ duomenimis, Vokietijos Teisingumo ministerija įsitikinusi, jog toks įstatymas šaliai nereikalingas, ir jog Europos Parlamentas turėtų spręsti dėl šio akto tinkamumo Europos šalims.

Praėjusį šeštadienį Vokietijoje vyko daugiau kaip 50 protestų prieš ACTA. Praėjusią savaitę Slovėnijos sostinėje Liublijanoje eitynėse prieš ACTA patvirtinimą dalyvavo apie 2000 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Šaunuoliai Vokiečiai, Latviai, Lenkaį, Čekai ir Slovakai. Bijau, kad Lietuvos pataikūnai neišdrįs atidėti.

Radio

Radio portretas
Mūsų jau sako pasirašę, patyliukais-paslapčiukais... Klausimas, ar atšauks? Pas mus visokie palaikomi estrados galingasiais naujai iškepti "žvaigždžiunai" gali darkyti anglosaksų ir rusų kurinius, bet jie nebaudžiami už tai, o paprastą žmogų norėtu suimti už nieka. Niekas iš paprastų piliečių nekaltas, kad kažkas kitas nemoka (ar tingi ir nenori, nes kainuoja) apsaugoti savo audio/grafinės/tekstinės informacijos failų. Nors yra puslapių, kur įdiegtos tokios galimybės, jei nori - naudokis ir busi apsaugotas nuo "piratavimo". Tai tas pats, kaip 90-ais metais, kai vyko polemika, ar radijo mėgėjai turi teise klausytis kitų, pvz., tarnybinių diapazonų. "Valstybės žinios" atsake aiškiai savame rašte - duomenų ir informacijos apsauga, tų tarnybų galvos skausmas, o ne kitų piliečių. VRM sutvarke šį reikalą ir dabar neturi problemų dėl kažkieno pasiklausimo. Tai lai Interneto sergėtojai irgi patys rupinasi savo duomenų saugumų, o ne permeta savo neveiklumo kalte kitiems, paprastiems vartotojams, iš kurių ir taip pastoviai prašo pinigų. Dar nesamonė - keltų terminale, ar oro uoste pasienio tarnybos pareigunas gali patikrinti mano kompiuterį?... Ar tai Europa ir demokratija? Vežu kompiuterį, kuriame yra know-how technologijų slaptos firmos informacijos, tai ką tada daryti? Jis neturi teisės atskleisti valstybės paslapčių, o aš irgi turiu kodeksą - neatskleisti firmos subtilių ypatumų. Tegu jie visi pradeda nuo saves? o ne nuo mūsų. Mes ne baudžiauninkai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių