Quantcast

Uždaryta nemokamai filmus parsisiųsti siūliusi svetainė filmai.in

Ketvirtadienį uždarytos interneto svetainės, kuriose buvo galima peržiūrėti arba parsisiųsti filmus, administratoriai kaltinami piratavimu ir neteisėtu pelningos komercinės veiklos vykdymu.
 
Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, kratų pas svetainės administratorius Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose paėmus tinklapio www.filmai.in serverius, šis nustojo funkcionuoti.

"Internautai, apsilankę šioje svetainėje, išvysdavo įvairių dokumentinių filmų, serialų, televizijos laidų pasiūlą ir prierašą, kad juos galima peržiūrėti tiesiogiai arba atsisiųsti", - rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime.

Tačiau pabandžius peržiūrėti filmą, prašyta registruotis už simbolinius atsiskaitymo už paslaugą taškus. Vieno filmo peržiūrai reikėjo 2 taškų , jam parsisiųsti - 4.

2 taškus filmo peržiūrai buvo galima gauti nemokamai, į šią interneto svetainę pakviečiant prisijungti kitą klientą su kitu IP adresu. Taškus taip pat buvo galima nusipirkti pervedant pinigus SMS žinutėmis ar internetu. Vieno filmo parsisiuntimas kainuodavo 70 centų.

Svetainės administratoriai kaltinami piratavimu ir neteisėtu pelningos komercinės veiklos vykdymu. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamiesiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernesta

Ernesta  portretas
Parsisiųsti filmu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių