Quantcast

Niekada nerūkęs vyras ant cigarečių pakelio rado savo amputuotos kojos nuotrauką

  • Teksto dydis:

Prancūzijos mieste Mece gyvenantis 60 metų albanas pareiškė radęs ant cigarečių pakelio savo amputuotos kojos nuotrauką. Jis taip pat teigia nedavęs sutikimo ją skelbti. Tai ketvirtadienį pranešė radijo stotis „France Bleu“, remdamasi nukentėjusiojo advokatu.

Istorija prasidėjo pernai, kai pagyvenusio vyro sūnus Liuksemburge nusipirko cigarečių. Pirkėjas ant pakelio pastebėjo amputuotos kojos nuotrauką su užrašu „Dėl rūkymo užsikemša jūsų arterijos“. Jis suprato, jog tai jo tėvo koja, nuotraukoje buvo matyti nudegimų pėdsakai ir pažįstami randai.

Vėliau jis parodė pakelį šeimai. Vyro tėvas patvirtino, kad nuotraukoje – jo koja. Jis taip pat sakė nedavęs sutikimo skelbti fotografiją.

„Sunku patikėti, kad Europos Sąjungoje žmogus atsiduria ant cigarečių pakelio be jo sutikimo“, – pareiškė žurnalistams nukentėjusiojo advokatas Antoine`as Fittante`as. Teisininkas pridūrė, jog jį istorija sukrėtė, kadangi „ši amputacija neturi nieko bendra su tabako problema“. Jo klientui koja buvo amputuota po užpuolimo Albanijoje 1997 metais.

Likus dviem mėnesiams iki nuotraukos pasirodymo albanas lankėsi Meco karo ligoninėje, kad išsiaiškintų, ar galima jam pagaminti kojos protezą. Ten buvo padarytos kelios kojos fotografijos, bet vėliau jis negavo informacijos apie jas.

„Mano klientas jaučiasi apgautas, jo orumas pamintas. Juk nėra malonu matyti savo neįgalumą ant cigarečių pakelių“, – sakė advokatas.

Interviu radijo stočiai RTL teisininkas pareiškė, kad jo klientas niekada nerūkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Albanas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių