Quantcast

Viename oro uoste pamirštas brangus paveikslas surastas atliekų konteineryje

Daugiau kaip ketvirtį milijono eurų kainuojantis siurrealistinis paveikslas, kurį Diuseldorfo oro uoste pamiršo vienas verslininkas, galiausiai buvo surastas atliekų konteineryje netoliese, ketvirtadienį pranešė policija.

Verslininkas, kurio vardas neskelbiamas, lapkričio 27 dieną netyčia paliko prancūzų siurrealisto Yves'o Tanguy paveikslą prie registracijos posto, kai rengėsi išskristi į Tel Avivą.

Jam atskridus į Izraelį ir susisiekus su Diuseldorfo policija, 280 tūkst. eurų vertės paveikslas, kuris buvo apsuktas kartonu, jau buvo dingęs.

Nors savininkas atsiuntė daug elektroninių laiškų su detalėmis apie 40 cm pločio ir 60 cm ilgio paveikslą, pareigūnams nepavyko jo surasti, sakė policijos atstovas Andre Hartwigas.

Tik to verslininko sūnėnui atvykus į Diuseldorfo oro uostą iš kaimyninės Belgijos ir tiesiogiai pateikus policininkams daugiau informacijos, vienas inspektorius surado meno kūrinį popieriaus konteineryje, kuriuo naudojasi oro uostą valanti kompanija.

„Tai tikrai buvo viena laimingiausių mūsų istorijų šiais metais, – sakė A. Hartwigas. – Tai buvo tikras detektyvinis darbas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
jau toks puikus paveikslas kad niekam jo nereikejo tiesiog ismete i siukslyna
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių