Quantcast

V.Cojaus skulptūra – kaip romantinis simbolis

Vilnius pretenduoja tapti legendinių atlikėjų gerbėjų meka. Įkandin roko muzikanto, dainininko ir dainų kūrėjo Franko Zappos biusto sostinėje planuojama pastatyti ir rokerio Viktoro Cojaus skulptūrą.

Šiuo tikslu šiandien Vilniuje rengiamas koncertas, kuriame skambės ir V.Cojaus grupės "Kino" dainos.

"V.Cojus gyvas daugelio žmonių atmintyje ir gerbėjų širdyse, todėl koncertu bus siekiama ne tik suburti bendraminčius, muzikantus, bet ir kviesti palaikyti iniciatyvos – kad V.Cojaus skulptūra būtų pastatyta Vilniuje", – pranešime spaudai planus aiškina idėjos autoriai.

Vienas iniciatorių Linas Patkamaris, atvirai pripažįstantis, kad V.Cojaus muzikos pradėjo klausytis jau po jo mirties – kai 1991 m. iš tarnybos sovietinėje armijoje grįžo vyresnis brolis. "Man tada buvo 13 metų, ir gal ne iškart supratau visas V.Cojaus idėjas. Bet jo muzika daugeliui gerbėjų taip ir liko simbolis tų vertybių, kurių daugelis pasigendame ir šiandien: drąsos, draugiškumo, tiesos", – aiškino L.Patkamaris.

Anot jo, V.Cojaus skulptūra – ne stabas 1990-aisiais žuvusiam muzikantui. Ir ne paminklas. Šiuo atveju norima sukurti gyvą romantinį herojaus simbolį, kviečiantį atsigręžti į tikrąsias gyvenimo vertybes.

Liepos 9 d. 19 val. projekto autoriai kviečia visus į klubą "Artistai", kurio scenoje V.Cojaus kūrybos dainas interpretuos Igoris Kofas, Aleksandras Makejevas, grupės "Siela", "Sportas" ir "Comedia d'el Arte". Muzikantai atsisakė honorarų, tad visos per koncertą surinktos lėšos bus skirtos V.Cojaus skulptūrai, kurią planuojama pastatyti Vingio parke.

Koncerto organizatoriai neturi iliuzijų per vieną koncertą iš žiūrovų surinkti visą sumą, reikalingą bareljefui pagaminti (preliminari projekto suma – 60 tūkst. litų). Pasak L.Patkamario, daug vilčių siejama su kitais, didesnes sumas paaukoti galinčiais rėmėjais.

Skulptorės Danielės Vyšniauskaitės-Šležienės sukurtą maketą artimiausiomis dienomis jau bus galima pamatyti svetainėje viktortsoy.lt. Ten pat skelbiamas ir numeris specialios sąskaitos, į kurią renkamos lėšos paremti skulptūros kūrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Nesuprantu - jau Lietuvoje nebeliko vertų įamžint lietuvių?

Saulius1

Saulius1 portretas
Na, o laikrašty... na, netilpo straipsnelis: nenorėjo kaunadienė kauniečių šiurpint?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių