Quantcast

Vasaros receptai

Sriuba "Paprašyk antros lėkštės"

Ši daržovių sriuba – nekaloringa, todėl net ir savo kūno linijomis besirūpinantys valgytojai gali pasimėgauti ir desertu.

1–1,5 l daržovių sultinio,

3 morkos,

1 kaliaropė,

2 petražolių šaknys,

1/2 kalafioro,

1 nedidelis svogūnas,

2 česnako skiltelės,

1 citrina,

1 aitriojo pipiro ankštis (nebūtinai),

po ryšelį petražolių, krapų,

druskos, pipirų.

Visas daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sukrėsti į verdantį sultinį ir virti apie 15 min. Įberti druskos ir pipirų. Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, išspausti sultis ir pagal savo skonį paskaninti sriubą. Galiausiai suberti smulkiai kapotas petražoles ir krapus. Patiekti su grietine.


Pudingas su vaisiais

3 kriaušės,

400 g geltonų slyvų be kauliukų,

3 kiaušiniai,

90 g cukraus,

130 g miltų,

200 ml pieno,

50 ml grietinėlės,

1 šaukštelis cinamono,

1 citrinos sulčių, cukraus pudros.

Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrinos sutimis. Gerai išplakti kiaušinį ir cukrų – galima atskyrus trynį ir baltymą. Supilti pieną, grietinėlę, suberti miltus ir cinamoną, gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, joje išdėlioti slyvų puseles ir kriaušes, galiausiai supilti tešlą. Ruošinį pašauti į iki 200°C įkaitintą orkaitę, kepti apie 15 min., sumažinti ugnį iki 180°C ir kepti dar 25 min. Šiek tiek atvėsinus apibarstyti cukraus pudra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Vasaros receptai, o kur krizės receptai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių