Quantcast

Tyrimas: prezidentai gimsta spalį

Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkų tyrimai atskleidė, kad spalį gimę kūdikiai – ypatingi. Nors būtent šis mėnuo daugeliui amerikiečių asocijuojasi su vaiduokliais, siaubo filmais ir persirengėlių švente Helovinu, būsimoms mamoms visiškai nėra ko bijoti.

Pasak tyrėjų, jei kūdikis gimsta spalio pabaigoje – didelė tikimybė, kad ateityje taps sporto žvaigžde.

Vienoje Amerikos mokykloje buvo atliktas moksleivių ištvermės ir jėgos tyrimas, kuris parodė, kad spalį gimę vaikai daug stipresni, nei gimę visais kitais metų mėnesiais, išskyrus rugsėjį ir lapkritį.

Esekso universiteto Sporto ir mankštos mokslų centro daktaras Gavinas Sandercockas teigė, kad gimusieji rudenį turi šiek tiek didesnę kaulų ir raumenų masę. Tokie vaikai tampa aktyvūs gana anksti, įsitraukia į lengvąją atletiką, daugeliui sportas tampa neatsiejama gyvenimo dalimi.

Taip pat pastebėta, kad būtent spalį gimė daugiausia JAV prezidentų. Pavyzdžiui, Johnas Adamsas, Rutherfordas Hayesas, Chesteris Arthuras, Theodore'as Rooseveltas, Dwightas Eisenhoweris, Jimmy'is Carteris. Tad manoma, kad spalį gimę vaikai gali turėti neeilinių politinių siekių.

Remiantis Čikagos universiteto atliktais tyrimais, spalį gimę žmonės turi daug didesnę tikimybę sulaukti šimto metų, negu gimusieji balandį.

Kitas tyrimas parodė, kad spalį gimę kūdikiai turi riziką sirgti įvairiomis ligomis, išskyrus širdies ir kraujagyslių. O tai paaiškina, kodėl jie gali išgyventi net iki šimto metų.

Tyrėjai taip pat pastebėjo, kad gimusieji spalį siejami su mažesne savižudybių rizika, tai rodo, kad šį mėnesį gimę kūdikiai gali turėti gerą psichinę sveikatą.

Lietuvoje spalio mėnesį taip pat gimė nemažai talentingų įvairiose srityse žmonių.

Muzikos – tokie žinomi atlikėjai kaip Džordana Butkutė, Gytis Paškevičius, Egidijus Sipavičius, kino ir teatro srityje aktoriai – Juozas Budraitis, Viktoras Šinkariukas.

Turime ir poetų – Kazį Inčiūrą, Henriką Nagį, dailininkų – Pranciškų Smuglevičių, Antaną Žmuidzinavičių, politikų – Alfonsą Žalį, Vytautą Landsbergį ir lakūnus – Stasį Girėną bei Steponą Darių ir daugelį kitų.


Šiame straipsnyje: spaliskūdikiaigimimastyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių