Quantcast

Tuokis kur nori, bet ne visur

Tuoktuvės Kauno mariose, o gal oro balione? Gal tinkama vieta sumainyti aukso žiedus būtų "Akropolyje"? Kauniečių fantazijai valdžia leido lietis laisvai – civilinės metrikacijos ceremoniją bus galima rengti kur panorėjus.

Trečiadienį posėdžiavusi Kauno tarybos kolegija pritarė minčiai, kad reikėtų leisti kauniečiams tuoktis kur panorėjus. Tačiau bus kelios taisyklės, kurių besituokiantiesiems reikės laikytis.

"Jeigu prisiekti amžiną meilę sugalvotumėte oro balione, pagalvokite, ar visi tilpsite į tą krepšį. Dar liudytojus reikės paimti ir pamerges su pabroliais, dar ir mūsų darbuotojai turės tilpti. Tai su tiek žmonių balionas gali ir nepakilti", – išradingus kauniečius perspėjo Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius.

"Jeigu tuoksitės laive, plaukdami Nemunu turėsite stebėti, kur baigiasi Kauno savivaldybės teritorijos ribos, nes ne Kaune tuokti negalėsime. Tas pats ir su Kauno mariomis", – galimus naujosios santuokų tvarkos nesklandumus vardijo ilgametis miesto ceremonimeistras.

K.Ignatavičiaus planuose – surašyti tuoktuvių ne Rotušėje taisykles į specialų ceremonijos taisyklių aprašą, kuris bus pateiktas miesto savivaldybės administracijai tvirtinti.

Anot pašnekovo, civilinė santuoka gali būti registruojama taip, kad nebūtų pažeidžiama viešoji tvarka, gera moralė, jeigu per ceremoniją nekyla pavojus gyvybei ar sveikatai.

Iki šiol buvo įprasta, kad tuoktis pasiryžę kauniečiai atvykdavo į Civilinės metrikacijos biurą, pateikdavo pareiškimus ir sumokėję 70 litų laukdavo lemtingosios dienos. "Tiems, kurie norės tuoktis ne Rotušėje, bus sudėtingiau: reikės užpildyti pareiškimą, jame apibūdinti pasirinktą vietą. Jeigu vieta mums nežinoma, tada mūsų darbuotojas galės nuvykti ir ją apžiūrėti. O galbūt ji visiškai netinka ceremonijai?" – aiškino K.Ignatavičius.

p>Pasirašę pareiškimus jaunavedžiai turės sumokėti Vyriausybės patvirtintą santuokos registracijos mokestį – 210 litų.

Minėtame taisyklių apraše bus numatyta, kuriomis savaitės dienomis bus rengiamos civilinės metrikacijos ceremonijos ne Rotušėje.

Jeigu tuoktis užsimanysite naktį, kažin ar jūsų norams bus lemta išsipildyti. Kaip ir tuoktis pusę dienos: "Taisyklėse mes numatysime punktą, kiek laiko galės vykti ceremonija", – vardijo pašnekovas.

K.Ignatavičius pasakojo, kad šiuo metu kauniečiai pateikia pareiškimus susituokti jau kitiems metams. Kai tik savivaldybė patvirtins santuokos tvirtinimo ne Rotušėje taisykles, bus galima tuoktis norimoje vietoje.

"Jeigu jūsų vestuvių data jau paskirta, tačiau Rotušėje jūs tuoktis nenorite, galite atsiimti pareiškimus ir vėl iš naujo parašyti, įvardydami norimą tuoktuvių vietą", – apie galimybes pasakojo K.Ignatavičius.

Vedyboms pasirinktą vietą būsimieji jaunavedžiai turės sutvarkyti savo lėšomis. "Jie turės pagalvoti ir apie švarą, ir tvarką, pasirūpinti, kad vieta nebūtų triukšminga. Spėju, kad vestuvių planuotojams bus daugiau darbo, kartu ir daugiau pinigų, – svarstė K.Ignatavičius ir pridūrė: svarbiausia ne ceremonija, o pati šeima, jos vertybės. – Statistika liudija, kad daug porų skiriasi, todėl gerai pamąstykime prieš žengdami tokį žingsnį."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Chm, o dar galėtumėt pasiūlyt ir iškilmingas skyrybas.... O vedybos - kapinėse, tipo - iki grabo lentos?..
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių