Quantcast

Šveicarijos ledyne rastos 1968 metais sudužusio lėktuvo liekanos

Šveicarijos Alpėse 1968 metais sudužusio lengvojo lėktuvo liekanos buvo rastos viename ledyne, praėjus 56 metams po katastrofos, penktadienį pranešė policija.

Nuolaužos atsidengė tirpstant Alečo ledynui pietvakariniame Valė kantone, netoli Jungfrau ir Mencho viršukalnių.

Valė policija nurodė, kad lėktuvo nuolaužos buvo rastos ketvirtadienį.

„Tyrimai nustatė, kad šios dalys priklauso „Piper Cherokee“, kurio registracijos numeris HB-OYL, sudužusiam šioje vietoje 1968 metų birželio 30 dieną. Surinkimo darbai bus pradėti kaip galima anksčiau“, – sakoma policijos pranešime.

Regioninis laikraštis „24 Heures“ rašė, kad lėktuvėliu skrido mokytojas, vienas aukšto rango medikas ir jo sūnus. Visi jie gyveno Ciuriche.

Lėktuvas sudužo už 500 m į pietus nuo Jungfraujocho balnakalnio. Tuo metu buvo žuvusiųjų kūnai buvo rasti ir išgabenti.

„Avarijos metu, prieš daugiau kaip 50 metų, techninės priemonės paimti lėktuvo nuolaužas iš sunkiai prieinamo reljefo buvo labai ribotos, – nurodė policija. – Ledynams tirpstant, ypač vasarą, tikėtina, kad iš po ledo atsidengs ir kitos nuolaužos.“

„Jeigu būtų surasti, šie elementai neturėtų būti judinami, siekiant išvengti susižalojimų. Turi būti nustatytos jų koordinatės ir nedelsiant pranešta policijai“, – sakoma pranešime.

„24 Heures“ pranešė, kad nuolaužas surado vienas kalnų vedlys per ekspediciją tame rajone.

Dėl klimato kaitos tirpstant ledynui teko pakeisti įprastą kelionių maršrutą, o naujasis kelias veda pro vietą, kur buvo rastos lėktuvo nuolaužos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEOFIZIKAS PROISTORIKAS inž, ROMUALDAS ZUBINAS

GEOFIZIKAS  PROISTORIKAS  inž, ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
GERBIAMIEJI MOKSLININKAI, LAIKAS ŽINOTI, KAD ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, SAULĖ DAROSI VIS KAITRESNĖ! TAI TRUKS IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS! BŪTINA ŽINOTI IR TAI, KAD IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS, NUO ŠIAURINIŲ KALNŲ ŠLAITŲ, NUSLINKS VISI LEDYNAI BEI SNIEGYNAI! TAI PRIVALU ŽINOTI NE TIKTAI ŠIAURINIŲ KALNŲ ŠLAITŲ GYVENTOJAMS, BET IR MOKSLININKAMS, KADANGI DĖL ŠIOS PRIEŽASTIES, VANDENS LYGIS ŽEMĖJE PAKILS PER 20 METRŲ!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių