Quantcast

Smiltynės paplūdimyje – dumblo vonios

Ilgąjį savaitgalį maudynes Smiltynės paplūdimyje besiilsintiems žmonėms apkartino dumbliai.

Dumbliai Smiltynės paplūdimį apgulė praeitą trečiadienį. Per patį poilsiautojų piką žmonėms į jūrą teko bristi tarsi žalia pelke. Po savaitgalio dumblą šiek tiek nuplovė jūra. Vakar vanduo Smiltynės paplūdimiuose buvo beveik švarus.

„Tie dumbliai yra nepavojingi. Bet jei žmogus alergiškas ar jo oda jautresnė, neturėtų tokiame vandenyje maudytis. Žinoma, ant kranto švinkstančių dumblių kvapas nemalonus, bet tai sveikatai nepavojinga“, – tikino Visuomenės sveikatos centro Visuomenės saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė.

Jūrinių tyrimų centro vadovo Algirdo Stankevičiaus teigimu, dumblių žydėjimas – nuolatinis reiškinys.

„Jie žydi taip gausiai, nes vandenyje yra labai daug maistinių medžiagų, kurios į gamtą patenka ne be žmogaus pagalbos. Be to, įšilo pats vanduo ir kurį laiką buvo ramus oras. Šie trys faktoriai labai palankūs dumblių žydėjimui. Jis truks dar ilgai“, – teigė A.Stankevičius.


Šiame straipsnyje: dumbliaiSmiltynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Astai

Astai portretas
Tai dumblo ar dumblių vonios? Lyg ir jau ne "pacankė", bet atsakomybės už pavartotus žodžius jokios.

emigrant

emigrant portretas
Baikit myzt ir sikt i jura, tada bus svaru...

babune

babune portretas
Neringos pliažas švarus. Jį valo specialūs traktoriai. Jei tik būtų valdžia norėjusi, tai tikrai galėjo Smiltynės pliažus išvalyti bent nuo šiūkšlių. Tokio šiukšlyno, koks buvo prie Smiltynės molo,dar neteko matyti, nos čia gyvenu . Apsileidimas, bet už tai ar bus kas nubaustas? Abejoju.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių