Quantcast

Šešiametis berniukas dukart šovė į mokytoją ir ją sužalojo, tačiau bausmės išvengė

Jauna amerikiečių mokytoja pateikė ieškinį mokyklos tarybai po to, kai vienas mokinys per pamoką šovė į ją.

Pašauta moteris reikalauja iš miesto mokyklos tarybos daugiamilijoninės kompensacijos, rašo mirror.co.uk.

25-erių Abby Zwerner iš Virdžinijos valstijos, Niuport Niuso miesto buvo skubiai išgabenta į ligoninę 2022 metų sausio 6 dieną. Jai nustatytos šautinės žaizdos krūtinėje ir rankoje, kai berniukas šovė į mokytoją.

Mokytojai buvo atliktos keturios operacijos, prireikė ilgos reabilitacijos. Berniukas, sužeidęs A. Zwerner, šovė mamai priklausančiu pistoletu. Policijos duomenimis, pistoletas įsigytas legaliai.

Šeimos advokatas teismą informavo, kad ginklas buvo saugomas užrakintoje spintelėje. Kol kas nežinoma, kaip šešerių metų vaikas sugebėjo jį paimti. Mažasis nusikaltėlis išvengė kaltinimų nusikaltimu.

A. Zwerner atstovaujantys teisininkai pateikė ieškinį mokyklos tarybai ir kai kuriems mokyklos administracijos nariams. Reikalaujama itin didelės kompensacijos – net 40 milijonų JAV dolerių.

Teigiama, kad į mokytoją šovęs šešiametis jau buvo liūdnai pagarsėjęs savo elgesiu. Jis demonstravo jėgą prieš kitus žmones namuose ir mokykloje. Kartą berniukas pabandė pasmaugti darželio auklėtoją.

Atsakovai žinojo, kad berniukas agresyviai puola suaugusius ir vaikus, jei mano, kad jam kažkas trukdo. Vaikas agresyviai elgėsi ne tik mokykloje. Nepaisant to, praėjus mažiau nei metams po bandymo pasmaugti auklėtoją, berniukui buvo leista lankyti mokyklą.

Mokykloje berniukas elgėsi įžūliai – su diržu vaikėsi ir mušė bendraklasius, necenzūriškai keikė mokytojas. Pastarosios dėl neklaužados elgesio nuolat skundėsi mokyklos administracijai, tačiau jokių papildomų priemonių prieš vaiką nebuvo imtasi.

Berniuko tėvai atsisakė sūnų perkelti į klasę, skirtą vaikams su elgesio sutrikimais.

2023 metų kovo mėnesį Niuport Niuso prokuroras Howardas Gwynnas pranešė, kad vaikui nebus pateikti oficialūs kaltinimai, nes jis nesupranta, kas yra teismų sistema ir baudžiamoji atsakomybė.

Prokuratūrai teks nuspręsti, ar pateikti kaltinimus berniuko tėvams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Tai nieko nuostabaus,kai sutrikusio elgesio vaikai sėdi su sveikais.lietuvoje tas pats.vienas vaikas klasėje,visus vaikus su mokytoja kartu gali terorizuoti.prakeikta ligybė,tolerancija,ir pakantamumas.vienas vaikas mušą,gnaibo,spardo likusią klasę.visi gali tik stebėti,kentėti,ir užjausti nesveiką.o ką daryti sveikiems,niekas nepaaiškina.

Jurgis

Jurgis portretas
Gerai, kad ne Lietuvoje.

Anonimas

Anonimas portretas
Normaliai
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių