Quantcast

Rizotas su parmezanu


Žiemos receptas

320–400 g ryžių,

2 ryšeliai gražgarsčių,

150 g Parmos kumpio,

3 česnako skiltelės,

poras,

80 g sviesto,

2 pomidorai,

750 ml daržovių sultinio,

50 g parmezano,

druskos, muskato, pipirų.

Česnaką smulkiai sukapoti, porą supjaustyti žiedeliais, gražgarstes stambiai sukapoti. Nuluptus pomidorus supjaustyti smulkiai, kumpį – siaurais ruoželiais. Puode išlydyti pusę sviesto, jame pakepti porą ir česnaką, suberti ryžius ir 3/4 gražgarsčių. Truputį patroškinti nuolat maišant, supilti du puodelius sultinio, maišant užvirti, palikti troškintis ant nedidelės ugnies vis įpilant sultinio, kol ryžiai išvirs, bet nesukris. Prieš baigiant virti suberti pomidorus, kumpį, šviežiai tarkuotą parmezaną, paskaninti druska, pipirais, muskatu, sudėti likusį sviestą. Patiekti papuoštą likusiomis gražgarstėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių