Quantcast

Reginos karšti sumuštiniai


Žiemos receptas

Žinomo Lietuvoje lakūno konstruktoriaus Vlado Kensgailos žmona Regina garsėja savo greit paruošiamais labai skaniais sumuštiniais, kurie itin praverčia užgriuvus netikėtiems svečiams.

Pirmas variantas

2 kiaušiniai,

100 g fermentinio sūrio,

100 g virtos dešros (Regina ją vadina "šlapke"),

1 vidutinio dydžio morka,

aliejaus, "Vegetos".

Morką sutarkuoti smulkiai, dešrą taip pat supjaustyti smulkiai, fermentinį sūrį sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su likusiais produktais ir prieskoniais, tepti ant batono riekučių ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi taip, kad užtepta masė atsidurtų apačioje. Akimirka, ir patiekalas paruoštas. Galima pateikti ir karštą, ir šaltą.

Antras variantas

2 vidutinio dydžio morkos,

1/3 nemažos citrinos,

ant galo šaukšto druskos,

šaukštelis cukraus,

skiltelė česnako,

šaukštas alyvuogių aliejaus,

šaukštas "Hellmann's" majonezo,

paskrudinto batono riekučių.

Morkas smulkiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, paskaninti druska, cukrumi, smulkiai supjaustytu česnaku ar išspaustomis jo sultimis, aliejumi. Papildyti majonezu prieš tiekiant į stalą. Tiekiama užtepus ant paskrudintų batono riekučių. Ant viršaus galima uždėti silkės ar šprotų gabaliukų, papuošti petražolių lapeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Taigi... čia NE tiek receptai svarbūs, kiek namų šeimininkės įgyja progos prasireklamuot.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių