Quantcast

Rastas seniausias laiškas butelyje

  • Teksto dydis:

Nuošaliame Australijos paplūdimyje rastas prieš 132 metus iš vieno vokiečių laivo išmestas laiškas butelyje - gali būti, kad tai seniausias toks laiškas pasaulyje.

 Vakarų Australijos muziejaus Perte duomenimis, butelis 1886 metų birželį buvo išmestas į Indijos vandenyną iš tyrinėjimų laivo „Paula“.

Butelį su laišku šių metų sausį smėlyje aptiko vaikštinėjusi moteris. Pasak muziejaus, ligšiolinis laiško butelyje rekordas buvo maždaug 108 metai.

Butelį aptiko australė Tonya Illman, sausį vaikščiojusi Vedžo salos paplūdimyje, maždaug už 180 km į šiaurę nuo Perto, Vakarų Australijos valstijos sostinės. Jos sūnaus draugė tada pastebėjo, kad viduje yra laiškas. „Kai mes jį (butelį) atidarėme, pamatėme, kad jame yra spausdintas formuliaras vokiečių kalba, su labai moteriška vokiška rašysena“, - pasakojo T. Illman. Laiškas buvo pažymėtas 1886 metų birželio 12-osios data.

Tyrimas parodė, kad laiškas per bortą buvo išmestas paprašius Vokietijos jūrų tyrimų institutui Hamburge, kad būtų gauta tikslesnių duomenų apie jūros srovių kryptis. Radėjas buvo paprašytas atsiųsti atsakymą - arba pačiam institutui, arba „artimiausiam konsulatui, kad šis perduotų šiai įstaigai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BuRaTiNaS

BuRaTiNaS portretas
Tai ka sroves visdelto yra bet nera kam perduot gal zyniu ,o zeme plokscia ar gali kas paneigti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių