Quantcast

Užfiksavo keistą raudoną švytėjimą Atlanto vandenyne: nieko panašaus nesu matęs

  • Teksto dydis:

Internete išplito lėktuvo piloto užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame jis užfiksavo keistas ryškiai raudonos spalvos šviesas, raibuliuojančias Atlanto vandenyne. Vyras teigė pirmą kartą matantis tokį reiškinį, o internautai pradėjo spėlioti, kas tai galėtų būti.

Nuotraukos socialiniame tinkle „Reddit“ buvo paskelbtos liepos 22 d. Po jomis sekė piloto, nufilmavusio keistą reiškinį, komentaras „nieko panašaus nesu matęs“.

Paslaptinga raudona šviesa paskatino palyginimus su „Vandens vartais“ (angl. watergate) – povandeniniu portalu į košmarišką paralelinę visatą – populiariame „Netflix“ seriale „Keistesni dalykai“ (angl. „Stranger Things“).

„Reddit“ naudotojai svarstė, kad tai galėtų būti žvejų laivas, naudojantis dideles raudonų LED lempučių plokštes, skirtas pritraukti žuvų būrius.

Tam tikrą žuvų rūšį traukia ryškios raudonos šviesos. Dideli laivai tokiu būdu privilioja tūkstančius žuvų, kurias vėliau tiesiog susiurbia.

Nepaisant šios logiškos versijos, „Reddito“ vartotojai pradėjo kurti sąmokslo teorijas aiškindami, kad raudonos šviesos gali reikšti pasaulio pabaigą, Žemėje nusileidusius ateivius iš kosmoso arba išsiveržusį povandeninį vulkaną.

Kuo skridome arčiau, tuo švytėjimas intensyvėjo, apšviesdamas debesis ir dangų po mumis gąsdinančia oranžine šviesa.

Tai ne pirmas kartas, kai pilotai praneša apie keistus reginius. 2014 m. olandų pilotas JPC van Heijstas sakė, kad jis ir jo antrasis pilotas lėktuvu „Boeing 747-8“ skrido virš švytinčių debesų į pietus nuo Rusijos pusiasalio Kamčiatkos per 10 valandų trunkantį skrydį iš Honkongo į Ankoridžą Aliaskoje.

 

 

Pilotas tuomet aiškino, kad jie pastebėjo intensyvų šviesos blyksnį, primenantį žaibą, bet nukreiptą vertikaliai aukštyn, po kurio sekė sodriai raudonas ir oranžinis švytėjimas.

„Kuo skridome arčiau, tuo švytėjimas intensyvėjo, apšviesdamas debesis ir dangų po mumis gąsdinančia oranžine šviesa. Ir dar tokioje pasaulio vietoje, kur turėtų nebūti nieko apart vandens“, – stebėjosi JPC van Heijstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AČIŪ

AČIŪ portretas
Tai meduzos karta i metus taip sviecia Teko tai matiti Tailande Vaizdas buvo ispudingas

Gal

Gal portretas
Lava

aha

aha portretas
godzila bunda
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių