Quantcast

Paslaptingą Jutos obeliską pašalinę vyrai: nepalikit šiukšlių

Paslaptis dėl to, kaip nuošalioje Jutos dykumoje atsirado metalo obeliskas, lieka neatskleista, bet jo dingimo mįslė, regis, jau įminta ir, deja, neturi nieko bendra su ateiviais.

Antradienį pasirodė nuotraukų, kuriose matyti keturi vyrai, nakčia išvežantys pasaulinio dėmesio sulaukusį keistą trikampį stulpą, pastebėtą atokioje dykumos vietoje JAV vakaruose.

Penktadienį prie monolito nuvykęs fotografas Rossas Bernardsas vėliau socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė nuotraukų ir aprašė, kaip tą vakarą staiga pasirodė keturi vyrai, kurie nuvertė monolitą ir išsivežė jį karučiu.

„Vienas jų atsigręžė į mus ir pasakė: „Nepalikit pėdsakų.“ Tai buvo aštuntą valandą 48 minutės“, – rašė R. Bernardsas.

Vėliau antradienį 34 metų nuotykių sporto entuziastas Andy Lewisas platformoje „YouTube“ paskelbė vaizdo įrašą „We removed the Utah monolith“ („Mes pašalinome Jutos monolitą“).

Jame buvo kone identiškų vaizdų ir trumpas klipas, kuriame, regis, matyti, kaip obeliskas išvežamas. Tačiau tolesnių paaiškinimų nebuvo pateikta.

Blizgantį trikampį stulpą, 3,66 m iškilusį virš raudonų Pietų Jutos uolienų, lapkričio 18 dieną pastebėjo iš oro snieginius avinus skaičiavę vietos pareigūnai.

Suglumusi ir savo sraigtasparnį nutupdžiusi Jutos visuomenės saugumo departamento komanda pamatė „į žemę įkastą metalo monolitą“, bet neaptiko „jokių aiškių požymių, kas galėjo tą monolitą pastatyti“.

Ateivių palikimas ar menas?

Naujienos apie šį atradimą greit sudomino visą pasaulį. Daug kas atkreipė dėmesį, kad pastebėtas objektas yra panašus į keistus ateivių monolitus, sukeliančius didžiulius žmonijos pažangos šuolius mokslinės fantastikos klasika tapusiame S. Kubricko filme „2001 metų kosminė odisėja“ (2001: A Space Odyssey), sukurtame pagal Arthuro Clarke'o romaną.

Kai kurie stebėtojai atkreipė dėmesį, kad objektas yra panašus į avangardinius JAV menininko Johno McCrackeno darbus. Jis kurį laiką gyveno netoliese esančioje Naujojoje Meksikoje, o mirė 2011 metais.

Tačiau J. McCrackeno atstovai pateikė dviprasmiškus ir prieštaringus komentarus dėl šios teorijos, pakurstydami tarptautines spėliones, kurios dar labiau įsisiūbavo obeliskui penktadienį taip pat netikėtai pradingus.

San Vono apygardos šerifo įstaiga, kuri, kaip pranešama, vykdo tyrimą drauge su federaline Žemės valdyba (BLM), įžvelgė linksmesnę reikalo pusę ir šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė devynių įtariamųjų – visi jie yra ateiviai – atvaizdus.

Vis dar neaišku, ar obeliską pašalino tie patys vyrai, kurie jį pastatė. Taip pat nežinoma, ar įrašai R. Bernardso ir A. Lewiso paskyrose buvo paskelbti koordinuotai.

Kaip teigė R. Bernardsas, vienas iš obeliską pašalinusių vyrų pasakė: „Štai kodėl nepalikit dykumoje šiukšlių.“

R. Bernardso nuomone, tie vyrai pasielgė teisingai. Jis atkreipė dėmesį, kad „toje trapioje dykumos vietoje“ buvo susirinkę „mažiausiai 70 skirtingų automobilių ir lėktuvas“.

Nors monolitą radę pareigūnai atsisakė nurodyti objekto vietą baimindamiesi smalsuolių antplūdžio, dešimtys tyrinėtojų ją greit išsiaiškino.

Netoliese esančio Moabo gyventojas Sylvanas Christensenas taip pat tvirtino dalyvavęs šalinant obeliską. Laikraščiui „The New York Times“ jis sakė, kad susirūpino dėl „žmogaus poveikio“ dykumai ir jos ekosistemai.

„Motina Gamta yra menininkė, geriausia palikti gamtos meną jai“, – reziumavo R. Bernardsas.


Šiame straipsnyje: JAVJutaobeliskasmonolitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pridavė į metalo laužą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių