Quantcast

Niujorke mirė seniausias pasaulio vyras

  • Teksto dydis:

Niujorke esančiuose senelių namuose mirė seniausias pasaulio vyras, lenkų imigrantas Alexanderas Imich (Aleksandras Imičas), jam buvo 111 metų, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

A.Imičas mirė sekmadienį Manhatano senelių globos namuose, kuriuose gyveno nuo 1986 metų, pranešė „New York Times“. Vasario 4 dieną velioniui sukako 111 metų.

Buvęs vaistininkas ir parapsichologas balandį buvo oficialiai pripažintas seniausiu pasaulio vyru. Tai oficialiai patvirtino Gerontologijos tyrimų grupė Toranse, Kalifornijoje.

Tuomet už A.Imičą buvo vyresnės 66 moterys, vyriausiajai iš kurių yra 116 metų, rašo laikraštis.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, vyriausio pasaulio vyro titulas dabar atiteko japonui Skari Momoi, kuriam taip pat yra 111 metų ir kuris gimė 1903 metais, vos viena diena vėliau už A.Imichą.

Viename interviu JAV televizijai, kuriame kalbėjo apie savo ilgaamžiškumo paslaptį, A.Imichas yra pasakęs: „Nežinau, tiesiog dar nemiriau. Net nenumanau, kaip tai atsitiko“.

Tačiau kituose pokalbiuose jis sakė, jog jo ilgaamžiškumą galėjo nulemti tai, jog jie su žmona Wela (Vela), 1986 metais mirusia dailininke ir gydytoja, niekada neturėjo vaikų.

Taip pat pranešama, kad vyras reguliariai sportavo, nepersivalgydavo ir niekada nevartojo alkoholio.

Remiantis „New York Times“, savo kūną velionis testamentu po mirties paliko moksliniams tyrimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių