Quantcast

Mirė iranietis, 18 metų pragyvenęs Paryžiaus oro uoste

  • Teksto dydis:

Iranietis, kadaise 18 metų įstrigęs Paryžiaus oro uoste ir įkvėpęs Steveną Spielbergą (Stiveną Spilbergą) sukurti filmą, kuriame vaidino Tomas Hanksas (Tomas Henksas), šeštadienį mirė viename iš Charles de Gaulle (Šarlio de Golio) oro uosto terminalų, pranešė oro uosto atstovas.

Mehranas Karimi Nasseri (Mehranas Karimis Naseris) mirė dėl natūralių priežasčių oro uosto 2F terminale šeštadienį prieš pat vidurdienį, pareiškė atstovas naujienų agentūrai AFP.

Prancūzijoje jis iš pradžių pateko į imigracijos spąstus – negalėjo patekti į Prancūzijos teritoriją, o Prancūzijos pareigūnai negalėjo jo išsiųsti niekur kitur, nes jis neturėjo dokumentų, kurie iš jo buvo pavogti. Tačiau galiausiai jis apsiprato savo neįprastoje gyvenamojoje vietoje ir palaipsniui išgarsėjo – ir šalyje, ir užsienyje.

Neįprasta M. Karimi Nasseri istorija sudomino Holivudo režisierių S. Spielbergą ir įkvėpė jį sukurti 2004 metais pasirodžiusį filmą „Terminalas“, kuriame vaidino T. Hanksas ir Catherine Zeta-Jones (Ketrin Zeta-Džouns).

T. Hanksas šioje juostoje vaidino vyrą, kuris įstrigo Niujorko Johno Kennedy (Džono Kenedžio) oro uoste po to, kai jo šalyje įvyko revoliucija.

Išleidęs didžiąją dalį pinigų, gautų už filmą, M. Karimi Nasseri prieš kelias savaites grįžo į oro uostą, pranešė oro uosto atstovas.

Jo daiktuose buvo rasti keli tūkstančiai eurų.

1945 metais Irano Chuzestano provincijoje gimęs M. Karimi Nasseri oro uoste „apsigyveno“ 1988 metų lapkritį. 1999-aisiais jam buvo suteiktas pabėgėlio statusas ir teisė pasilikti Prancūzijoje.

„Nesu visiškai tikras, ką noriu daryti, ar likti oro uoste, ar išvykti, – pareiškė jis po to, kai jam buvo suteikta teisė gyventi Prancūzijoje. – Turiu dokumentus, galiu pasilikti čia, manau, pirma turėčiau kruopščiai išnagrinėti visas galimybes ir tik po to spręsti.“

Tąkart jis iš oro uosto neišvyko.

„Jis nebenori išvykti iš oro uosto, – tuomet sakė jo advokatas Christianas Bourguet (Kristianas Burgė). – Jam baisu išvykti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barnaulas

Barnaulas portretas
Is Krakozijos liaudies socialistines respublikos jis buvo kiek pamenu.

Kaip dažnausiai

Kaip dažnausiai portretas
Kaimynas kaimyną mokina,taip ir čia, kiša kas netingi savo pamokymus,o pas pačius netvarka.

Anonimas

Anonimas portretas
Turi popieriuką- tu žmogus. Neturi popieriuko- tu šūdukas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių