Quantcast

KMUK gydytojai žemaičiai dirbo gimtinėje

Trylika aukščiausio lygio Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) specialistų Plungėje konsultavo šio miesto ligoninės pacientus. KMUK gydytojus atvykti į Plungės ligoninę pakvietė Plungiškių draugija, kuriai vadovauja verslininkas Bronislovas Lubys. Jo iniciatyva Kauno gydytojai tokį vizitą surengė jau antrą kartą.

Šio krašto žmones, taip pat Plungės ligoninės medikus konsultuoti vyko čia gimę ir augę KMUK dirbantys gydytojai: generalinis direktorius, chirurgas profesorius Juozas Pundzius, Kauno medicinos universiteto (KMU) rektorius, kardiologas profesorius Remigijus Žaliūnas, Biomedicinos tyrimų instituto profesorius Apolinaras Zaborskis, Šeimos medicinos klinikos administratorius, šeimos gydytojas Šarūnas Mačinskas, urologas Edmundas Varpiotas, Akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytoja Jūratė Monika Kiesylytė, Vaikų ligų klinikos gydytojas echoskopuotojas Rimas Uktveris. Prie jų negalėjo prisijungti Plungėje gimęs kardiochirurgas Rimantas Benetis, kuris buvo išvykęs į užsienį.

Prie žemaičių būrio prisidėjo ir dar keli specialistai: KMU prorektorius, Kardiologijos klinikos profesorius Renaldas Jurkevičius, tos pačios klinikos profesorė Marija Rūta Babarskienė, Endokrinologijos klinikos vadovas profesorius Gintautas Kazanavičius, Vaikų ligų skyriaus vadovė Birutė Pundzienė, oftalmologė Dalia Žaliūnienė, mikrobiologė Astra Vitkauskienė.

"Į Plungę atvykome, nes čia gimėme, augome, brendome ir kūrėme savo vertybių piramidę. Nepažįstu nė vieno žemaičio, kuris nesididžiuotų savo kilme", – sakė R.Žaliūnas.

Kauno medikai laikinai užėmė plungiškių kolegų kabinetus, kuriuose be jokio atlygio konsultavo pacientus, lankė sunkiausius ligonius įvairiuose skyriuose, taip pat atsakė į gydytojų klausimus. Pacientų ir gydytojų bendravimą ypač palengvino tai, kad visi kalbėjo žemaitiškai.

Plungės ir aplinkinių miestų medikai taip pat turėjo galimybę dalyvauti konferencijoje, kurioje jie buvo supažindinti su naujausiais Lietuvos medicinos pasiekimais.

J.Pundzius, susipažinęs su ligonine, buvo maloniai nustebintas gydytojų darbo sąlygomis: "Per keletą pastarųjų metų ligoninė padarė stulbinamą pažangą – ji visiškai renovuota, įdiegtos naujausios technologijos, sudarytos geros sąlygos tiek gydytojams, tiek pacientams."

Pastaruosius dvejus metus Plungės ligoninei vadovaujantis Antanas Martusevičius sakė, kad šioje įstaigoje ne tik puoselėjamos tradicijos ir diegiami naujausi medicinos pasiekimai, tačiau stengiamasi ir dėl jaunų specialistų. „Norime, jog bent dalis medicinos studijas baigusių specialistų grįžtų pas mus. Čia jiems visada bus erdvės tobulėti, siekti karjeros", - teigė A.Martusevičius.


Šiame straipsnyje: KMUKplungė

NAUJAUSI KOMENTARAI

nezemaitis

nezemaitis portretas
maciau per tv pokalkbi su p.Varpiotu.Cituoju"...nėra ko bijoti,dirbti bus kam,atvažiuos daug KITAICU ir BIELARUSU".Kaip jums ponai toks taip vadinamo inteligento žodynas?o straipsnyje minimas džiaugsmingas faktas kad viska palengvino jiems bendra žemaičiu kalba,tai stebina.Nejaugi lietuviui su lietuviu kalbant samdysim vertejus?

komentuotojui

komentuotojui portretas
lietuviui su žemaičiui susikalbėti kartais reikia vertjėo, o žemaičiui su žemaičiu - nereikia.

žemaitis

žemaitis portretas
šaunuoliai žemaičiai, kad neužmiršta savo šaknų, o ne kaip kiti - pagyvena mieste kelis metus ir jau tokie miestiečiai kad nerauk rūtų... net gėdijasi prisipažinti iš kokio kaimo kilę. JĖGA !!!
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių