Quantcast

Kauniečiai – tarp planetos geriausiųjų

Kaunas stiprus ne tik krepšinio, bet ir grožio industrijos meistrais. Tai byloja ir Pasaulinio kirpėjų ir grožio specialistų čempionato rezultatai. Paryžiuje vykusiame renginyje po ketverių metų pertraukos dalyvavę Lietuvos atstovai pateko į stipriausiųjų penketuką. Dauguma mūsų komandos narių – kauniečiai.

Nacionalinę komandą šiemet sudarė kaip niekad daug 13 grožio specialistų: devyni kirpėjai, dvi vizažo ir manikiūro meistrės. Labiausiai sublizgėti sekėsi kaunietėms kirpimo specialistėms – dienines ir vakarines šukuosenas kūrusios Edita Birgiolienė, Rūta Samukienė, Kristina Gorodeckienė ir Dainora Trainaitytė pelnė penktąją vietą.

"Patikėkite manimi, tos dvi konkurso dienos buvo labai įtemptos. Nacionalinės komandos branduolį sudarė keturios kaunietės kirpėjos, kurios per 25 min. turėjo sukurti dieninę ilgų plaukų šukuoseną, o kitą konkurso dieną – per 18 min. ir vakarinę ilgų plaukų šukuoseną", – pasakojo renginyje dalyvavusi Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Sukurti tobulą šukuoseną per 18 min. – šią užduotį pašnekovė pavadino aukštuoju pilotažu, mat kūrinys iš plaukų turėjo būti "švarus", be segtukų.

Vyrų bendro įvaizdžio kūrimo ir šukavimo rungtyje "Full Fashion" lietuvių atstovas kaunietis Marijus Mazuraitis taip pat užėmė penktąją vietą. Vestuvines šukuosenas kūrusios meistrės nors ir nepelnė aukštų vietų, tačiau aplenkė daugiau nei du trečdalius meistrų. Sėkmė lydėjo ir manikiūro rungtyse dalyvavusias meistres. Podiumo makiažo ture vizažistės pateko į geriausiųjų dvidešimtuką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių