Quantcast

Indonezijos valstiečiai vėl iškasė ir aprengė savo artimųjų palaikus

Indonezijos valstiečiai kas trejus metus iškasa savo mirusius protėvius, kad galėtų juos nuprausti ir pervilkti naujais drabužiais.

Šis senas paprotys vadinasi „Lavonų švarinimo ceremonija“, jis parodo gyvųjų pagarbą mirusiesiems. Ritualas jau daugiau nei šimtmetį, nuo 1905 metų, vyksta Sulavesio saloje (Indonezija), skelbia „Daily Mail“.

Vietos gyventojai atkasa mirusius giminaičius, juos nuprausia, aprengia naujais drabužiais. Valstiečiai fotografuojasi su mirusiaisiais ir net rengia savotišką geriausiai aprengto protėvio konkursą.

Per šį ritualą sutaisomi arba pakeičiami karstai – kad kūnai nesuirtų.

Sulavesio salos valstiečiai visą gyvenimą taupo pinigus savo „prašmatnioms“ laidotuvėms. Jei pageidaujamam ritualui pinigų neužtenka, giminaičiai gali laidotuvių apeigas surengti praėjus keleriems metams po mirties, kai bus surinkta reikiama pinigų suma.

Indonezijos gyventojų tikėjime mirtis nereiškia gyvenimo pabaigos, o tik naują etapą nesibaigiančioje persikūnijimo grandinėje.

Vietos valstiečiai tiki, kad mirusio žmogaus dvasia būtinai turi grįžti į savo kaimą, todėl ir mirti reikia jame. Todėl tais retais atvejais, kai žmogus miršta toli nuo savo namų, to kaimo žmonės visais būdais stengiasi pargabenti mirusiojo kūną į gimtąsias vietas. Tam, kad kas trejus metus galėtų jį iškasti iš kapo ir džiaugtis kartu su visa šeima.

Keista tradicija iki šiol išliko todėl, kad Sulavesio sala yra nutolusi nuo kitų gyvenamųjų vietovių. Šie valstiečiai gyvena salos kalnuose ir yra viena iš labiausiai uždarų bendruomenių. Dėl šios priežasties olandų misionieriai iki jų nusigauti sugebėjo tik 1970 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orka

Orka portretas
Kada tau baną uždės, klykdavatke? Tavo IP adresą derėtų blokuoti, nes užpisai jau visus...

KKORUPCINNĖ PPORRRRRNŪCHA - ką ji siūlo mums !?!_1

KKORUPCINNĖ PPORRRRRNŪCHA  -  ką ji siūlo mums !?!_1 portretas
oOnNA DAnNUTĖ GGRICIEnNĖ yra TS – LKD - narė!!! Korruppcijos pažžiba!! __Būk TS – LKD -iistu ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Jei kas – tave balne už kanopų prilaikys partijos bendraminčiai, oonos kyšininnkkienės kklonai! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!__ Kas vyksta Kaune, šviettimo skyrriuje, Kauno miesto savivaldybėje!? ___Korupcijos mastai savivaldybėje, švietimiečių siautėjimas, matijošaitininkų parsidavimas ir veidmainystė tiesiog "verčia iš kojų". Buvęs švietimiečių caras A. Bagdonas ( bbūgtai nnuimtass !?), iš tikrųjų, paliktas toliau koordinuoti kyšininkavimo veiklą švietimo skyriuje, kad naujasis "vadovas", būsimasis carras Mažeika, tinkamai perimtų visą kyšininkavimo, despotizmo, melo, demagogijos, veidmainystės, nesiskaitymo su žmonėmis, maisto, baldų, higienos priemonių, vaistų ir visko ko tik įmanoma vogimo iš vaikų, mobingo, kyšių "išmušinėjimo" iš eilinių darbuotojų, tėvų ir fiksuotų sumų (nustatytų savivaldybės niekšų) pristatymo "kur reikia" "industriją"!!!

KKORUPCINNĖ PPORRRRRNŪCHA - ką ji siūlo mums !?!_2

KKORUPCINNĖ PPORRRRRNŪCHA  -  ką ji siūlo mums !?!_2 portretas
Ypatingą vietą šioje srutų duobėje užima sertifikuota kyšininkė (t. y. traukta baudžiamojon atsakomybėn už 100% įrodytą kyšininkavimą), TėeS-eLKaD narė, Kauno Žaliakalnio lopšelio - darželio "direktorė" Ona-Danutė GRICIENĖ ir jos iš kriminalizuotos aplinkos kilusia "pavaduotoja" visiems purviniems reikalams Alma Žilinskienė. Ona dar vadinama "nepaskandinamąja" arba „neskęstančiąja“. "Pradardėjusi" per spaudas, internetus visais įmanomais būdais, turinti problemų su alkoholiu (aš dirbau šiame darželyje 23 metus, todėl rašau ką gerai žinau) senolė ir toliau sau netrukdomai karaliauja, „plūduriuoja“ Kaune! Nes per kyšiukus savivaldybėje ir bet kurioje Kauno įstaigoje yra labai gerbiama ir geidžiama. O už nugaros „šlovingoji“ TėeS-eLKaD! Naujasis Kauno Matijošaitis (čia kaip tame sovietiniame fillmuky : "...maištininkas žuvo - šlovė drakkonui!") niekaip jos, ir visos krūvos panašių "veikėjų" "negali" nuimti! Šitas "direktores" skiria ir nuima tik meras!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių