Quantcast

Į paveikslą „Mona Liza“ Luvre sviestas tortas

Išpuolis prieš garsiausią pasaulio šypseną: Paryžiaus Luvro muziejuje nežinomas asmuo į paveikslą „Mona Liza“ sviedė tortą. Kadangi legendinis Leonardo da Vinčio kūrinys apsaugotas stiklu, jis nenukentėjo. Muziejaus vadovybė agentūrai AFP sakė, kad nekomentuos sekmadienį nutikusio incidento. Prieš tai informacija apie į paveikslą paleistą tortą pasklido socialiniuose tinkluose.

Vienas tviterio vartotojas rašė, kad jam sekmadienį popiet apžiūrint paveikslą neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs vyras su peruku atsistojo ir metė į paveikslą tortą su grietinėle. Tviteryje ir instagrame paskelbtose nuotraukose matyti, kaip asmuo, tikriausiai Luvro prižiūrėtojas, valo grietinėlę nuo paveikslą saugančio stiklo.

Remiantis vaizdo įrašu tviteryje, baltai vilkintis vyras stovi šalia neįgaliojo vežimėlio ir tada yra išvedamas muziejaus apsaugos personalo. Vyras savo akcija tikriausiai norėjo atkreipti dėmesį į aplinkosaugos problemas.

„Yra žmonių, kurie naikina Žemę, – sakė jis vaizdo įraše prancūzų kalba. – Visi menininkai, pagalvokite apie Žemę. Dėl to aš tai padariau. Pagalvokite apie planetą“.

1965 metų gruodį vienas bolivietis į paveikslą „Mona Liza“ paleido akmenį ir apgadino kairę kūrinio pusę. Nuo tada prieš daugiau kaip 500 metų tapytą paveikslą saugo apsauginis stiklas. 2002-aisiais paveikslo apsauga buvo dar kartą sustiprinta. Dabar paveikslas yra už neperšaunamo stiklo permatomoje dėžėje, kurioje palaikoma ideali temperatūra ir drėgmė.

Kasmet paveikslas privilioja milijonus lankytojų iš viso pasaulio.


Šiame straipsnyje: LuvrasišpuolisMona Lizatortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

To nuomonei

To nuomonei  portretas
Kgbistų darbas, kurie bijo atskleisti archyvo dokumentus..... tavo dievams....

nuomonei

nuomonei portretas
kacapų orkų

nuomone

nuomone portretas
ar nebus cia spalviu darbas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių