Quantcast

Deivis nekaltas, bet įskaudintas

Kelialapio į Euroviziją siekiančio atlikėjo Deivio daina "Lietuva" nėra britų grupės "The Las" dainos "There She Goes" plagiatas. Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA–A) ekspertų komisija.

Deividas Norvilas gali toliau dalyvauti konkurse "Dainų daina", tačiau LATGA–A rekomendavo jam pirmiausia pataisyti prieštaringų vertinimų sulaukusį kūrinį.

Ilgiau nei valandą posėdžiavę kompozitorius Mindaugas Urbaitis, kompozitorius, aranžuotojas ir prodiuseris Raigardas Tautkus, muzikos ekspertas Valdas Bytautas, kompozitorius ir prodiuseris Deivydas Zvonkus bei muzikologas Darius Užkuraitis, pareiškė, kad akivaizdus motyvinis sutapimas yra atsitiktinis – toks gali atsirasti per kūrybinį procesą. Komisija pasiūlė autoriui pateikti naują dainos versiją pakartotiniam ekspertų vertinimui iki sausio 28 d.

Deivis neslėpė pasitenkinimo šiomis išvadomis. Paklaustas, kas vis dėlto kaltas dėl nesusipratimo, jis gūžtelėjo pečiais: "Niekas čia nekaltas. Nutiko, kaip nutiko. Atsitiktinis dalykas – per paprasta daina tikriausiai buvo. Jei man nors vienas žmogus iki mano pirmojo pasirodymo būtų pasakęs, kad ji kažką primena, būtų parodęs tą dainą, be jokios abejonės, iškart būčiau pakeitęs. Man tai nebūtų sudarę jokių problemų. Juolab kad pats būčiau norėjęs išvengti to, kas nutiko dabar."

Komisijos narys D.Užkuraitis Deivį irgi gynė, aiškindamas, kad kiekvieno žmogaus galvoje sukasi milijonai melodijų, o ypač kūrėjui sunku suprasti, iš kur jos kyla. Muzikologas tvirtino, kad tokių kūrybinių sutapimų muzikos pasaulyje, ypač Lietuvoje, yra gausybė.

Tiesa, konkurso "Dainų daina" koordinatoriai kol kas neskelbia, kad Deivis galės dalyvauti pusfinalyje, į kurį jis pateko užėmęs pirmą vietą savo atrankos ture. Galutinį sprendimą LRT žada priimti tik po dar vieno LATGA-A ekspertų komisijos vertinimo sausio 28-ąją.

Tiesa, skandalas dėl "Lietuvos" išmušė iš vėžių ir patį Deivį, kuris kol kas neapsisprendė dėl galimybės toliau dalyvauti "Dainų dainoje".

Dainininkas sakė tvirtai žinąs, kur slypi skandalo šaknys, tačiau pagiežos jį pradėjusiems ir suinteresuotiems asmenims nejaučia. Bet pacitavo patarlę, kad lazda visada turi du galus ir kartais antrasis daug stipriau trenkia. Skandalo kurstytojui (-ams) Deivis juokaudamas palinkėjo sėkmės tolesnėje muzikinėje veikloje, tačiau patarė prisiminti, kad tokiais metodais toli nenuvažiuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Natos tai tik septynios, tad...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių