Quantcast

COVID-19 išgyvenęs amerikietis sulaukė milijoninės sąskaitos už gydymą

  • Teksto dydis:

Nuo koronaviruso vos nemiręs 70-metis amerikietis sulaukė infarktą galinčios sukelti ligoninės sąskaitos, kurioje buvo įrašyta įspūdinga suma – 1,1 mln. JAV dolerių, rašo laikraštis „The Seattle Times“.

Michaelas (Maiklas) Floras į ligoninę buvo paguldytas kovo 4 dieną ir ten išbuvo 62 dienas. Vienu metu jis buvo taip arti mirties, kad slaugės jau laikė jam telefoną, kad jis galėtų atsisveikinti su žmona ir vaikais.

Tačiau galiausiai vyras pasveiko ir gegužės 5 dieną buvo išrašytas bei slaugių džiaugsmingai išlydėtas namo. Tačiau vėliau jis sulaukė 181-o puslapio sąskaitos, kurioje buvo įrašyta 1122501,04 JAV dolerio suma, papasakojo jis laikraščiui.

Viena jo gydymo intensyvios terapijos skyriuje diena kainavo 9736 JAV dolerius, beveik 409 tūkst. JAV dolerių kainavo palatos pavertimas steriliu kambariu 40-čiai dienų. Plaučių ventiliavimo aparato naudojimas 29 dienas kainavo 82 tūkst. JAV dolerių, o beveik 100 tūkst. JAV dolerių kainavo vos dvi gydymo dienos, kai jo gyvybei buvo kilęs pavojus.

Laimei, M. Floras yra apsidraudęs pagal vyriausybinę draudimo programą vyresnio amžiaus žmonėms „Medicare“ ir neturėtų mokėti nė cento, rašo „The Times“.

Tačiau M. Floras sakė jaučiąsis kaltas, kad mokesčių mokėtojams teks padengti didžiąją dalį išlaidų.

„Milijonas dolerių, kad būtų išgelbėta mano gyvybė, ir,  žinoma, pasakyčiau, kad šie pinigai buvo išleisti labai protingai... Tačiau aš taip pat žinau, jog veikiausiai galiu būti vienintelis žmogus, galintis tai pasakyti“, – laikraščiui „The Times“ sakė jis.

JAV Kongresas yra priėmęs milžinišką planą, kad palaikytų Amerikos ekonomiką, ir jame yra numatyta 100 mln. JAV dolerių kompensacijoms ligoninėms ir privačioms draudimo bendrovėms už COVID-19 pacientų gydymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
100mln=100 pacientu? O gi ten ju milijonai.

€ portretas
Paros palatos valymas kainuoja 10000 usd. Įdomios kainos.

Nuostabi šalis Amerika

Nuostabi šalis Amerika portretas
Gali būti visai neturtingas, eilinis žmogus ir susirgęs gauni aukščiausio lygio gydymą už milijoną dolerių, o mokėti nieko nereikia.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių