Quantcast

Belgijoje naujasis koronavirusas nustatytas katinui

Belgijoje naujuoju koronavirusu užsikrėtė namuose auginamas katinas, kuriam užkratą perdavė jo šeimininkas, penktadienį pranešė šalies sveikatos apsaugos pareigūnai.

Atvejai, kai koronavirusu užsikrečia žmonių augintiniai, yra reti. Pareigūnai atmeta galimybę, kad žmonės gali užsikrėsti nuo naminių gyvūnų.

Anksčiau buvo pranešta apie du panašius atvejus Honkonge, kai koronavirusinė infekcija COVID-19 buvo nustatyta dviem šunims. Tuomet buvo iš viso patikrinta 17 šunų ir aštuoni katinai, gyvenę kartu su virusą nešiojančiais žmonėmis.

Belgijoje koronavirusu užsikrėtusio katino atvejį aprašė Lježo Veterinarijos fakulteto mokslininkai.

Tai yra „pavienis atvejis“, kuris gali pasitaikyti po „gyvūnų artimų kontaktų su užsikrėtusiais žmonėmis“, nurodė daktaras Emmanuelis Andre (Emanuelis Andrė), vienos federalinės agentūros atstovas pandemijos klausimais.

Virusas gali būti perduodamas žmonių gyvūnams, bet „nėra priežasties manyti, kad gyvūnai gali būti šios epidemijos pernešėjai“, nurodė jis.

Honkonge „šunims nepasireiškė jokių simptomų“, tuo metu Belgijoje „katinas turėjo kvėpavimo ir virškinimo problemų“, sakoma Belgijos federalinės maisto saugumo agentūros AFSCA pareiškime.

„Kol kas nėra įrodymų, kad naminiai gyvūnai gali perduoti virusą žmonėms arba kitiems augintiniams“, – nurodoma jame.

Imantis atsargumo priemonių, „griežtai rekomenduojama“ laikytis įprastų higienos reikalavimų, bendraujant su gyvūnais: „vengti artimo kontakto,.. plauti rankas po kontakto su bet kokiu gyvūnu, neleisti gyvūnui laižyti veidą“.

Taip siekiama išvengti užkrato perdavimo gyvūnui ir neleisti, kad jis pats taptų viruso nešiotoju.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Oi kokia graži niošytė.

Sigitas

Sigitas  portretas
Ne apie geriausius zmoniu draugus - AUGINTINIUS . o ape netvarkingus . kaimynus daugiabuciuose rei kia rasyti ir ikelti nuotraukas . Kaune daug tokiu .

maxima

maxima portretas
Perspausdinat klaidingą informaciją.Reikia pasidomėti plačiau,nes sukelsite tokią bangą,kurios pasekmių net nenutuokiate.DAUGIAU ATSAKOMYBĖS,ŽURNALISTAI.Jei kas neaišku konsultuoja Lietuvos veterinarai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių