Lietuviams nutįs seilė: baltarusiai iškepė milžinišką bulvių plokštainį

  • Teksto dydis:

Lietuviai nuo seno didžiuojasi tradiciniais bulvių patiekalais, vienas iš jų – bulvių plokštainis. Tačiau baltarusiai šįkart mums nušluostė nosį.

Mūsų šalies kaimynai nusprendė siekti pasaulio rekordo ir vienos iš švenčių metu Sulos kaime, esančiame 55 km nuo Minsko, turizmo komplekse surengė neeilinę atrakciją.

Darbuotojai sumaišė sunkiai suvokiamą kiekį tešlos ir čia pat, lauke, iškepė gigantišką plokštainį. Šiai tešlai prireikė net 76 kg bulvių, 4 kg svogūnų, 60 kiaušinių, 5 kg miltų, 10 litrų aliejaus, 5 litrų grietinės ir 350 gramų druskos.

Iš šio kiekio pavyko iškepti net dviejų metrų skersmens plokštainį.

Ekspertai užregistravo kepinį, tad galbūt jis bus įamžintas ir Guinnesso rekordų knygoje kaip didžiausias bulvių plokštainis, kuris taip pat laikomas nacionaliniu patiekalu Baltarusijoje.

Jei susigundėte šį patiekalą pasigaminti patys, pateikiame tradicinio bulvių plokštainio receptą. (Pateikti kiekiai skirti šeimoms pietums.)

Ingredientai:

1 kg bulvių

2 svogūnai

1,5 stiklinės pieno

1 kiaušinis

Prieskoniai pagal skonį (druska, pipirai, gali būti žolelių)

Gaminimas:

Nuskuskite bulves, jas sutarkuokite, įdėkite druskos ir pipirų. Tada įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite.

Supjaustę svogūnus pakepinkite keptuvėje ir sudėkite į bulvių masę.

Užplikykite stiklinę pieno ir ją taip pat supilkite į bulvių masę. Viską gerai išmaišykite.

Pasiruoškite kepimo indą jį ištepdami riebalais. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą.

Norintys gali į tešlą įmaišyti porą valgomųjų šaukštų miltų.

Patiekti galite su spirgučių padažu arba su grietine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O neee

O neee portretas
Lietuviui niekada nenutis seile, del gudisko plokstainio...

PENCINYKAS

PENCINYKAS portretas
Baltarusiai panaudojo slaptą ingridientą, daržovių aliejų.

LIUKS!

LIUKS! portretas
SKANUMELIS....
VISI KOMENTARAI 3
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių