Quantcast

Ateities miestai bus kuriami iš dirbtinių kaulų?

  • Teksto dydis:

Pasaulyje nemažėjant taršos lygiui, ateityje būsime priversti investuoti į vadinamąją žaliąją techniką. Gaminant plienines konstrukcijas, kurios gausiai naudojamos statybų ir kitose pramonės šakose, į aplinką išskiriama anglies ir kol kas nežinoma, kaip sumažinti taršą.

Mokslininkai mąsto, kuo pakeisti tokias konstrukcijas. Kembridžo universiteto inžinerijos fakulteto tyrėjai siūlo kurti biomimetines medžiagas, kurios yra tokio paties atsparumo kaip, tarkim, plienas, bet neteršia aplinkos, rašo geek.com.

Dr. Michelle Oyen, vadovaujanti tyrimui, pasiūlė kurti naujo tipo medžiagą iš dirbtinių žmonių kaulų ir kiaušinių lukštų. Puikiai žinoma, kad žmogaus kaulai yra labai atsparūs. Nors tokia pati asociacija nekyla galvojant apie kiaušinių lukštus, bet išties jie taip pat yra labai stiprūs, atsižvelgiant į jų storumą.

Tyrėjai gamina naują medžiagą kambario temperatūroje iš dirbtinių kaulų ir kiaušinių lukštų, sujungdami juos kolagenu. Dr. M. Oyen teigimu, atrasta, kad kolagenas padeda užauginti medžiagą, kuri yra pynučių tipo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių