Quantcast

Argentinos miestelio sąvartyne aptikus dolerių, gyventojus apėmė „žaliasis pamišimas“

Šimtai dolerių banknotų ore ir po šiukšlėmis sukėlė „žaliojo pamišimo“ pliūpsnį viename centrinės Argentinos miestelyje, kur gyventojai galimai išsinešiojo visai nemažą turtą, kaip manoma, paslėptą į sąvartyną išmestoje spintoje.

Nepatvirtinti pranešimai, kad sąvartyne Las Parechase pastarosiomis dienomis rasta daugiau kaip 75 tūkst. JAV dolerių (74 tūkst. eurų) sukėlė tokį susidomėjimą, kad pareigūnams sąvartyną teko uždaryti.

„Draugas išlipo iš sunkvežimio ir pamatė ant žemės naujutėlaitį 100 dolerių banknotą. Mus tai pribloškė, nes jis buvo nepriekaištingos būklės“, – sakė Federico Baezas (Federikas Baesas), vienas kiek praturtėjęs gyventojas.

„Visi čiupome savo dalį. Buvo tarsi žaidimas – kas pagriebs daugiau banknotų. Mes šešiese gavome apie 10 tūkst. dolerių“, – naujienų agentūrai AFP sakė F. Baezas.

„Tada atėjo kitas vaikis ir rado 25 tūkstančius; jam pasisekė labiau. Manau, kad po [šiukšlėmis] jų dar daug turi būti“, – pridūrė jis.

Neaišku, ar radėjams bus leista pasilaikyti grobį.

Pagal socialinėje žiniasklaidoje išpopuliarėjusią teoriją, pinigai buvo paslėpti slaptame spintos skyrelyje. Ta spinta buvo išmesta mirus jos savininkui, neturėjusiam palikuonių.

Argentinoje, kur infliacija jau labai ilgai yra didelė, o žmonės nepasitiki bankų sistema, gyventojai dažnai laiko santaupas doleriais savo namuose.

Las Parechaso meras Horacio Compagnucci (Horasijus Kompanjučis) sakė, kad jo miestelį apėmė „žalioji beprotybė“.

„Šaliai ekonominiu požiūriu išgyvenant sunkų metą, žodis „doleris“ dabar visų lūpose“, – sakė jis AFP.

Argentinoje nuo 2019 metų valiutos keitimas yra kontroliuojamas, vyriausybei stengiantis padidinti užsienio atsargas.

Taisyklės darėsi vis griežtesnės ir galiausiai vienam žmogui buvo leista nusipirkti ne daugiau kaip 200 dolerių per mėnesį.

Neįprastas radinys Las Parechase taip pat paskatino sukurti daugybę memų. Viename jų prezidentas Alberto Fernandezas (Albertas Fernandesas) ir jo pavaduotoja Cristina Kirchner (Kristina Kiršner) pavaizduoti ieškantys pinigų šiukšlėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių