Quantcast

Ar pirktumėte bilietus, nežinodami, kur keliaujate?

  • Teksto dydis:

Kaip keliaujate dabar – išsirenkate kelionės tikslą, nusiperkate bilietus, susipakuojate daiktus ir vykstate į oro uostą. Bet ar sutiktumėte praleisti tą pirmąjį punktą? Kadaise ne vienos oro linijos siūlė pirkti keliones į nežinomas vietas. Keleiviai pirkdavo bilietus ir tik atvykę į oro uostą sužinodavo, kur keliaus. Ir tokios kelionės, kurios buvo itin populiarios Australijoje, iš tikrųjų traukė nuotykių ieškotojus.

Skirtingi žmonės turi skirtingą skonį kelionėms. Tačiau bent jau daliai iš jūsų geros kelionės žudikas yra planavimas. Prisiminkite linksmiausią momentą iš savo kelionių – ar jis buvo planuotas? Staigmenos visada yra įsimintinesnės.

„East-West Airlines“, „Australian Airlines“, „Ansett“ ir dar kelios oro linijos Australijoje siūlė tokius slaptus bilietus. Skirtingos oro linijos juos vykdė skirtingai. Kai kurios apie kelionės tikslą pranešdavo likus 24 valandoms iki skrydžio. Kitos apie tai papasakodavo tik į oro uostą atvykusiems keleiviams. Kai kuriems keleiviams tai sukeldavo problemų, tačiau orai Australijoje įprastai yra pakankamai šilti, o tokio tipo skrydžiai šio žemyno nepalikdavo.

Tiesa, keleiviai kartais skųsdavosi, kad buvo nusiųsti į nuobodų miestą. Tačiau taip ir turėjo būti. Mat tie paslaptingi bilietai tebuvo oro linijų bandymas užpildyti tuščias vietas lėktuvuose. Tai reiškia, kad kai tokie bilietai buvo perkami, ir pačios oro linijos nežinodavo, kur siųs tuos keliautojus. 24 valandos prieš kelionės dieną oro linijos apsižvalgydavo, kuriems lėktuvams dar trūksta keleivių ir nuotykių ieškotojus susodindavo ten.

Tokios paslaptingos kelionės buvo itin populiarios praeito amžiaus pabaigoje. Internetas dar nebuvo taip plačiai naudojamas, todėl patikrinti maršrutus pagal skrydžio laiką nebuvo lengva. Taigi, kai kurie žmonės atvykdavo į oro uostą, sužinodavo, kad skrenda ne ten, kur norėtų, ir išvykdavo atgal namo.

Organizuoti tokius skrydžius šiandien būtų pakankamai sunku, tačiau iki pat šių metų „Virgin Australia“ tai darė. Sidnėjaus, Adelaidės, Perto, Brisbeno ir Melburno gyventojai galėjo pirkti kelialapius į „nežinia kur“. Į kainą būdavo įskaičiuoti ne tik skrydžiai, bet ir naktys 4-5 žvaigždučių viešbučiuose, pavežėjimas į oro uostą. Žmonės vis tiek skųsdavosi, kad pateko į ne tokį įdomų miestą, tačiau „Virgin Australia“ specialistai iš tikrųjų stengdavosi pasiūlyti įdomesnes kelionių vietas. Tiesiog visiems neįtiksi.

Galbūt po visų 2020-ųjų sunkumų tokios kelionės ir vėl sugrįš. O gal ir ne. Nuotykių ieškotojų dabar nėra tiek daug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
įdomi idėja, tik turėtų būt ne vienadienė kelionė,o minimum 3-4 naktys, plius atgalinis bilietas ir kaina adekvati.

opa

opa portretas
Pirkciau!Ir ko toliau nuo Lietuvos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių