Quantcast

Apmirusią aikštę pažadino automobilių paradas

Vakar Rotušės aikštėje kauniečiai turėjo galimybę apžiūrėti įspūdingus senovinius automobilius ir pabendrauti su jų savininkais, pasipuošusiais retro stiliaus drabužiais. Trumpam stabtelėję Kaune svečiai iš kaimyninės Lenkijos mielai pasakojo apie savo kelionę, automobilius ir visiems norintiesiems leido juose nusifotografuoti.

Kaunas tapo tik viena žygio Vytauto Didžiojo kariuomenės keliu, kurį paskutinėmis liepos dienomis surengė Varšuvos automobilininkų klubo nariai, stotele. Šia kelione minimos Žalgirio mūšio 600-osios metinės, Lenkijos automobilininkų klubo 100-osios metinės bei pagerbiamas kompozitorius ir dailininkas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.

"Ši kelionė tik dar kartą įrodo nuo seno egzistuojančią Lenkijos ir Lietuvos partnerystę", – pasitikęs automobilininkus sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Lenkijos delegacijos atstovai vylėsi, kad šie panašumai suartins ir skatins miestus bendradarbiauti. "Net ir mūsų miestų vėliavos yra panašios, skiriasi tik žvėreliai!" – įteikdamas kauniečiui kolegai savo miesto vėliavą džiaugėsi Zakročymo miesto meras Henrykas Ruszczykas.

Rotušės aikštėje susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai sakė, kad per atostogas miestas kiek apmiręs, tad tokios pramogos juos ypač džiugina. "Internete pamatėme pranešimą apie renginį ir atvykome čia iš Jonavos. Vaikai ypač džiaugiasi", – pasakojo jonavietė Sonata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių