Quantcast

10 faktų apie A. Hitlerį, kurių nerasite vadovėlyje

  • Teksto dydis:

Už didžių istorijos monstrų portretų neretai slepiasi dar tamsesnės paslaptys ir keistenybės. Nacių vadas Adolfas Hitleris neabejotinai figūruoja tarp didžiausių žmonijos nusikaltėlių, istorijoje palikusių kruviną įspaudą.

Keistų paslapčių piramidėje fiureris taipogi gauna progą būti paminėtas – tai jam pelno bent dešimtis dalykų, kurie paprastai neminimi istorijos vadovėlyje.

1. Buvo nominuotas Nobelio taikos premijai

Tai – ne juodas humoras, o faktas.  Nobelio taikos premijai 1939 metais jis buvo nominuotas už „taikų Sudetų krašto krizės sprendimą“, bet jo kandidatūrą komitetas atmetė.

2. Inicijavo „pripučiamos vokietės“ planą

Vokiečių kariai neretai „susišaudydavo“ sifilį nuo prancūzų prostitučių, todėl, kad apsaugotų nuo „meilės“ ligų ir išsaugotų arijų rasės grynumą, A. Hitleris sumanęs paslaptingą planą – surastas „Borgildo projektas“ atskleidė, kad pagal jį kiekvienas Reicho kareivis turėjo gauti po „pripučiamą vokietę“ savo seksualiniams poreikiams tenkinti. Fiureris asmeniškai pritarė projektui, bet jis taip ir neprigijo, nes kareiviai atsisakė naudotis pripučiamomis lėlėmis, o galiausiai fabriką, kuriame buvo numatyta pradėti gaminti lėles, subombardavo sąjungininkų aviacija.

Skęstančiam Adolfui į pagalbą suskubo ir pasaulio istoriją pakeitė kitas vaikas – Johannas Kuehbergeris,  vėliau tapęs kunigu ir tikrai turėjęs, ko gailėtis iki savo gyvenimo pabaigos.

3. Pirmoji jo meilė buvo žydė

Išties būdamas paauglys jis beviltiškai įsimylėjo žydaitę Stephanie, bet apie tai jai nė žodeliu neužsiminė – buvo pernelyg drovus. Jis net turėjo minčių apie savižudybę supratęs, kad niekada negalės merginos vesti. Beje, pati ji apie aistringą gerbėją nė nenutuokė.

4. Pradėjo kampaniją prieš rūkymą

A. Hitleris, surūkydavęs iki 40 cigarečių per dieną, ėmė ir atsivertė. Ir tapo fanatišku rūkymo priešininku. Jis buvo ir pirmasis, išplatinęs viešą antireklamą rūkymui. A. Hitleris net buvo pažadėjęs apdovanojimų kiekvienam savo aplinkos žmogui, kuris mes rūkyti, o meilužei (vėliau tapusiai žmona) nedvejodamas iškėlė ultimatumą: „Rūkymas arba aš“.

5. Vegetaras, kovojęs prieš gyvūnų išnaudojimą

Teigiama, kad nuo 1931 metų iki pat mirties 1945-aisiais A. Hitleris buvo vegetaras. Jo pasirinkimui įtakos turėjo mėgstamiausias kompozitorius Richardas Vagneris, propagavęs vegetarišką mitybą. Fiureris padarė daug reformų, susijusių su gyvūnų skerdimu, medžiokle ir uždraudė eksperimentus su gyvūnais. Deja, žmones jis mylėjo mažiau, o eksperimentams būdavo „naudojami“ koncentracijos stovyklų kaliniai.

6. Būdamas 4-erių vos nenuskendo

Gailestingumas gali būti ir pragaištingas – ne Dievo dovana, o tikrai jo bausmė. 1894-ųjų sausį A. Hitleris įkrito į ledinį Ino upės vandenį Pasau mieste. Skęstančiam Adolfui į pagalbą suskubo ir pasaulio istoriją pakeitė kitas vaikas – Johannas Kuehbergeris,  vėliau tapęs kunigu ir tikrai turėjęs, ko gailėtis iki savo gyvenimo pabaigos.

7. Per karą sulaukė britų kario gailestingumo

Istoriją pakeisti turėjo galimybę ir britų karys Henris Tandey. Pirmojo pasaulinio karo metu jis dalyvavo mūšyje, iš kurio vokiečiai atsitraukė palikdami sunkiai sužeistą karį. H. Tandley galėjo jį pribaigti, net ir nusitaikė, tačiau paskutinę akimirką suvirpėjo širdis ir šis nelaimėlį paleido. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo 29-erių kapralas A. Hitleris.

8. Jo raštas buvo moteriškas

Spėlionės apie A. Hitlerio seksualinę orientaciją ir įtarimai homoseksualumu, matyt, visad kurstys istorikus ir tiesiog smalsuolius. O kad jis buvo itin moteriškas vyras, paliudijo žymus psichologas Carlas Jungas. 1937-aisiais paprašytas įvertinti fiurerio rašyseną, jis pareiškė: „Atpažįstu tipinius vyro su moteriškais instinktais bruožus“.

9. Nesilankė koncentracijos stovyklose

Kad ir būdamas kraugeriu, A. Hitleris niekada nenorėjo teptis rankų, todėl nedavė raštiškų įsakymų tokioms stovykloms ir nevyko ten. Savo nurodymus jis išsakydavo žodžiu ir norėjo kuo mažiau sąsajų su mirties „namais“.

10. Turėjo tik vieną sėklidę

Atkapstyti istoriniai dokumentai liudija, kad per Pirmąjį pasaulinį karą A. Hitleriui buvo peršauta kairioji sėklidė – jis jos neteko. Vėliau paaiškėjo ir dar vienas faktas – mokslininkui Peteriui Fleischmannui į rankas pateko fiurerio medicininė kortelė, iš kurios matyti, kad su antrąja sėklide taip pat būta rimtų problemų. 1923-ųjų įrašuose – dalinis arba visiškas nenusileidimas sėklidės į kapšelį (dešinės kriptorchizmas (nenusileidusi sėklidė)). Tai paaiškintų ir faktą, kodėl A. Hitleris neturėjo palikuonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anzelmas

Anzelmas portretas
Laimis turi idiotu valdovo laipsni...

Laimis

Laimis portretas
Kapralo laipsnį Hitleris turėjo?:)Landsbergis tada visatos valdovo laipsnį turi>>>

Laimis

Laimis portretas
Kapralo laipsnį Hitleris turėjo?:)Landsbergis tada visatos valdovo laipsnį turi>>>
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių