Quantcast

Virtuvės iššūkis – pietūs šeimai už dešimt eurų (receptai)

  • Teksto dydis:

Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę šeimai už dešimt eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalysis TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir laidos viešnia Dovilė Ramoškaitė.

D. Ramoškaitė – kulinarinio portalo projekto vadovė ir viena iš redaktorių, ji rūpinasi, kad kiekvienas užklydęs į portalą, rastų tinkamiausią receptą. O ir pati Dovilė jau seniai jaučia didžiulę aistrą ir meilę maisto gamybai. Laidos metu ji gamins orkaitėje kepto moliūgo sriubą su avinžirniais, užkandžiui – pikantišką varškę su graikiniais riešutais, o desertui – šokoladinius greitai paruošiamus triufelius su kokosų pienu.

Dovilė su laidos „La Maistas“ žiūrovais pasidalijo ne vienu praktišku patarimu, pavyzdžiui, įvairiems patiekalams ji pataria naudoti riebesnį (18 proc.) kokosų pieną, nes jis būna kremiškesnis, gardesnis. Jei per riebu, jį visada galima praskiesti vandeniu. Kitas jos patarimas – moliūgų sriubą virti tik iš kepto orkaitėje moliūgo, nes tuomet ji būna gerokai sodresnė, tirštesnė, skoningesnė. Dovilė kartu su moliūgu orkaitėje kepa ir svogūną, saldžią bulvę bei kitus sriubos ingredientus. Dar vienas jos patarimas – prieš kepant orkaitėje svogūną, subadyti jį dantų krapštuku, tuomet svogūnas nesusprogs ir sultys neišsitaškys.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas – profesionalas, vieno geriausių Lietuvoje restorano savininkas ir istorinės lietuvių virtuvės žinovas – T. Rimydis sako, kad už dešimt eurų galima pagaminti tikrai neblogą vakarienę keturių asmenų šeimai.

„Paruošti pietus ar vakarienę šeimai už tokią nedidelę sumą iš pradžių pasirodė neblogas iššūkis, bet man jis patiko. Teko pasukt galvą, pasivaikščiot po parduotuvę ir pasirodo, kad įmanoma visai puikiai pavalgyti ir už tokią sumą“, – sako profesionalus šefas.

Tomas paruoš trintą žiedinio kopūsto su vištiena sriubą, lėtai keptą sprandinę su lęšiais ir burokėliais, o desertui patieks griliuje keptą bananą su šokoladu.

T. Rimydis visiems pataria į parduotuvę eiti tik gerai apgalvojus meniu bent trims dienoms į priekį ir susidarius produktų sąrašą – taip bus ir taupiau ir greičiau.

Kitas nuolatinis laidos „La maistas“ šefas V. Blauzdavičius, užkietėjęs grilio ir mėsos entuziastas, šį kartą nustebins – pagamins vegetarišką vakarienę iš burokėlių humuso, užkeptų spagečių ir grietinėlės-medaus putėsių.

Vyliaus humusas su burokėliais

Gaminimo laikas: 15 min

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 240 g virtų);

2 virti burokėliai;

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

2 skiltelės česnako;

1 šaukštelis malto kumino;

šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina);

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės. Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais. Jeigu norisi, įspaudžiame citrinos sulčių. Jeigu humuso norisi skystesnio, įpilame šiek tiek skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba tiesiog vandens. Patiekiame su daržovių (pvz.: morkų) lazdelėmis ar kitais priedais.

Kaip paruošti puikią vakarienę šeimai už dešimt eurų, žiūrėkite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Ar tai galima vadinti maistu ir patiekalu? Tai tik pasityčiojimas!

Taip

Taip portretas
Mokina kaip reikia gaminti ,tačiau tokią trintą masę greitai suvirškina ir greitai liks alkanas,tas kas valgė.Nemanau kad bus sotus,tokią košė pusryčiams tik tiks a,rba i pietų menių,prie kitų patiekalų priskirti galima būtų.

Ekonom.

Ekonom. portretas
Ar jūs kvaili, ar kaip yra, jeigu skaitote 10,-€ pietūs yra nebrangu.Padauginkite 10,-€ iš 30 dienų bus =300,-€ tik pietūs ,vienam asmeniui i mėnesį.Žmogui reikia valgyti ne vieną kartą i dieną. Ar tai pigu, nuproteje jūs esate, jeigu taip galvojate
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių