- Beatričė Jurevičiūtė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Atsigaivinti ir paskanauti pieno kokteilių rožinėje aplinkoje nuo šiol galės kiekvienas vilnietis, užsukęs į neseniai atidarytą pieno kokteilių barą "Milk – shake".
Bare galima paragauti įvairiausių kokteilių: nuo tradicinių braškinių, šokoladinių ar vanilinių iki išskirtinio skonio – firminio žaliosios arbatos – pieno kokteilių.
Užsukti į Vilniaus gatvėje, 45-ajame name, įsikūrusį pieno kokteilių barą praeivius vilioja rožiniais ir baltais balionais puošta vitrina. Rugsėjį atidarytas kokteilių baras jau gerai žinomas tarp jaunimo, ne vieno miestiečio rankose galima išvysti nešamą kokteilį su "Milk – shake" emblema.
"Dėmesys didelis. Mūsų pieno ledų kokteiliai gaminami iš kokybiškų sudedamųjų dalių: sirupai, ledai, uogos, vaisiai – geriausi. Kainos nedidelės, tradiciniai kokteiliai – nuo 4 litų. Sudedamųjų dalių tikrai negailime – į kokteilius dedame daug ledų ir uogų", – pasakojo "Milk – shake" baro savininkas Šarūnas Vareika.
Pieno kokteilių bare "Milk – shake" taip pat galima įsigyti karštos ir šaltos kavos, trintų vaisių kokteilių, ledų ir šokoladinių keksiukų. Baro savininkas neslepia, kad ateityje užkandžių pasirinkimas gali padidėti. "Pagrindinė specializacija – kavos ir pieno kokteilių gėrimai išsinešti. Galbūt žiemą, kai ledų kokteiliai nebebus tokie populiarūs, ką nors sugalvosime", – sakė Š.Vareika.
Šaltuoju sezonu labai populiaru pasivaišinti ir alkoholiniais gėrimais, tačiau pieno baro "Milk – shake" savininkas patikino, jog bare alkoholinių kokteilių nebus. "Labai nemėgstu girtų žmonių", – juokėsi Š.Vareika.
"Milk – shake" bare vyrauja ryškiai rožinė spalva. Pasak Š.Vareikos, interjeras buvo derinamas su dizaineriu, o rožinė spalva pasirinkta neatsitiktinai – atsižvelgiant į pieno kokteilių baro kontingentą. "Mūsų tikslas – sukurti jaukią aplinką jaunam žmogui. Jaunimas ir šeimos su vaikais užsuka paskanauti bare siūlomų pieno kokteilių ne po kartą. Tikiu, kad atidarydami pieno kokteilių barą "Milk – shake" neapsirikome", – džiaugėsi Š.Vareika.
Pieno baro "Milk – shake" darbuotoja Monika "Vilniaus dienai" atskleidė vieno populiariausių, – Močiutės braškių – kokteilio receptą.
Močiutės braškių kokteilis
Reikės pieno, ledų, šviežių arba šaldytų braškių, braškių sirupo. Viską suplakite ir mėgaukitės vasaros skoniu.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...