Veganiškas desertas: avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ Jums į savo racioną siūlo įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas desertas.

Šis pyragas ne tik skanus, bet ir sveikuoliškas.  Kiekvienas pyrago kąsnelis pilnas reikalingų maistinių medžiagų, įskaitant skaidulas bei augalinės kilmės baltymus. Neįprastai skamba, kalbant apie saldumyną, bet gali būti ir taip. Tad šis pyragas gali būti ne tik desertas, bet ir puikus užkandis.

Jums reikės:

240 g (vieno indelio) konservuotų avinžirnių

70 g viso grūdo avižinių dribsnių

250 g datulių (be kauliukų), jei kietos, išmirkyti dvi tris val. šiltame vandenyje

100 g riešutų sviesto

120 g migdolų, nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

100 g džiovintų spanguolių, nuplautų

1,5 a. š. vanilės ekstrakto

Žiupsnelio druskos

Papuošimui:

100 g juodo šokolado

60 ml augalinio pieno

Po kelis šaukštus smulkintų migdolų, džiovintų spanguolių, džiovintų mėlynių, goji uogų

Gaminimas:

Avinžirnius gerai nuplauname sietelyje po tekančiu vandeniu ir nusausiname. Juos, avižinius dribsnius, datules ir riešutų sviestą suberiame į maisto kombainą ir pulsuojančiu režimu susmulkiname. Laikas nuo laiko su mentele masę nubraukiame nuo kombaino kraštų (sustabdžius kombainą!).

Suberiame migdolus, vanilės ekstraktą, druską ir dar pasmulkiname, kol migdolai susimals į norimo smulkumo gabaliukus. Pačiame gale suberiame džiovintas spanguoles ir dar pulsuojančiu režimu trumpai pasmulkiname, kad spanguolės tolygiai pasiskirstytų po visa masę.

Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, gerai supresuojame ir dedame į šaldytuvą sutvirtėti.

Per tą laiką paruošiame šokoladinį glajų. Šokoladą sulaužome gabaliukais, suberiame į nedidelį puodą, kurį įstatome į didesnį puodą su vandeniu taip, kad puodo su šokoladu dugnas nesiliestų su vandeniu. Ant lėtos ugnies kaitiname, kol šokoladas ištirps, tada supilame pieną ir gerai išmaišome. Gautą glajų užpilame ant sutvirtėjusio pyrago viršaus, užberiame smulkintus migdolus, džiovintas uogas ir lengvai įspaudžiame į glajų.

Pyragą laikome šaldytuve. Prieš valgant, paėmus už kepimo popieriaus kraštų, iškeliame pyragą iš formos ir supjaustome gabaliukais. Likučius laikome šaldytuve sandariame indelyje.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

  • Maistą galima gaminti ir paprastai, ir taupiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maistą galima gaminti ir paprastai, ir taupiai (receptai)

    Daugiau kaip dešimt metų Londone su šeima gyvenančią lietuvę Ligitą Gzimailienę pradėti gaminti kažkada privertė gyvenimas, o dabar jai ruošti maistą, ypač desertus, – mėgstamas laisvalaikio užsiėmimas. Tačiau, matyt, ...

    3
  • Taupi šeimos vakarienė iš mėsos likučių
    Taupi šeimos vakarienė iš mėsos likučių

    Norėdami sutaupyti, gaminame namuose: pasiruošus vakarienę, dalį jos galima pasilikti rytdienos pietums ar įsidėti į darbą. Be to, pavyksta gyventi tvariau, nes galime sunaudoti šaldytuve užsilikusį maistą. Tokiu atveju troškinia...

    5
  • Šventėms – nauji skoniai: ką rekomenduoja V. Radzevičius?
    Šventėms – nauji skoniai: ką rekomenduoja V. Radzevičius?

    Su iškovota laisve atsivėrė ne tik sienos, bet ir galimybė ragauti visą pasaulį. Išmokome kepti didkepsnius, susidraugavome su jūrų gėrybėmis, sužinojome, kas yra trumai ir turime aliejų someljė. ...

    19
  • G. Alijeva atrado naują patiekalą: ryte nebereikia vaikams gaminti pusryčių
    G. Alijeva atrado naują patiekalą: ryte nebereikia vaikams gaminti pusryčių

    Grupės „69“ narė Goda Alijeva jau daugybę metų spindi scenoje, tačiau tai – ne vienintelė jos aistra. Dainininkės gerbėjai socialiniuose tinkluose jau ne kartą galėjo pastebėti, kad tokį pat malonumą ji jaučia ir gamindama. ...

    21
  • Skaniai gaminti tereikia noro ir tikslaus recepto
    Skaniai gaminti tereikia noro ir tikslaus recepto

    Vilniuje gyvenanti Vaida Bernatavičienė mėgsta gaminti, o jos sesuo Vilma Černiauskaitė – fotografuoti. Tad karantino laikotarpiu, kai darbai buvo sustoję, moterys savo pomėgius sujungė gražiam tikslui – pagelbėti virtuvėje tiems, kurie ...

    4
  • Vaikystės skonių lietuvė nepamiršta ir gyvendama Estijoje
    Vaikystės skonių lietuvė nepamiršta ir gyvendama Estijoje

    „Virtuvėje aš džiazuoju, ir man tai labai patinka“, – sako jau beveik 20 metų Estijoje gyvenanti lietuvė Neringa Lindman. Gaminti pradėjusi dar mokyklos laikais, šio pomėgio niekada neapleido, o neseniai savo patiekalų re...

    10
  • Užgavėnėms artėjant: ką vadino Šiupinio marčia?
    Užgavėnėms artėjant: ką vadino Šiupinio marčia?

    Sotus valgymas per Užgavėnes – vienas būdingiausių papročių visoje Lietuvoje. Daug ir riebiai prisivalgysi per Užgavėnes – sotumo ne tik visam pasninkui, trunkančiam 46 dienas iki Velykų, bet ir visiems metams pakaks. Ir ne tik jo: gyvuli...

  • Šaldytos gėrybės – išsigelbėjimas skubantiems
    Šaldytos gėrybės – išsigelbėjimas skubantiems

    Jei žvilgtelėsite giliau į savo namų šaldiklį, greičiausiai rasite pakuotę seniai pamirštų šaldytų vaisių ar daržovių. Nuplauti, supjaustyti ir maisto gamybai paruošti ingredientai gali tapti tikru išsigelbėjimu,...

  • Maistas turi būti ir skanus, ir gražiai pateiktas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maistas turi būti ir skanus, ir gražiai pateiktas (receptai)

    „Nesu virtuvės šefė, konditerė ar virėja. Aš tiesiog namų šeimininkė, žmona, mama su trupučiu fantazijos“, – prisistato maisto tinklaraščio „Nuo užkandžio iki deserto“ kūrėja Olga Stakucevi...

    5
  • Odontologės receptai – puiki pagalba sportuojantiems
    Odontologės receptai – puiki pagalba sportuojantiems

    Vilnietės Aurelijos Vaiciukevičiūtės profesija – odontologė, pomėgiai – bėgimas ir maisto gaminimas, o sportuojantiems žmonėms puikiai tinkančių patiekalų idėjomis ji dalijasi savo instagramo paskyroje „Rožinis avokadas“. ...

    2
Daugiau straipsnių