Vakaro skanėstas: kriaušių vyniotinio receptas

Portalas šįvakar siūlo pasilepinti konservuotų kriaušių desertu, kuriam reikės:
300 miltų;

žiupsnelis druskos;

šaukštas acto;

5 šaukštai aliejaus;

1/2 kg kriaušiu;

100 g cukraus;

65 g kriaušių trauktinės;

100 g razinų, 65 ml romo;

100 g graikinių riešutų;

200 g sviesto;

50 g džiūvėsėlių;

žiupsnelis miltinio cukraus;

Gaminti pradėkite nuo miltų maišymo su druska, actu, aliejumi, aštuoniais šaukštais vandens ir išminkykite tamprią tešlą. Suformuokite tešlos gumulą ir aptepkite aliejumi. Susmulkinkite kriaušes, apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite kriaušių trauktine. Razinas sumaišykite su romu ir kapotais riešutais.

Tešlos gumulą padėkite ant miltais apibarstytos drobulės, iškočiokite lakštą ir aptepkite 125 g. ištirpinto sviesto. Trečdalį tešlos lakšto apibarstykite džiūvėsėliais. Ant viršaus uždėkite šiek tiek kriaušių ir riešutų.

Tuomet paimkite už drobulės kraštų, susukite tešlos lakštą į vidų ir suformuokite vyniotinį. Gerai apspauskite kraštus. Perkelkite vyniotinį nuo drobules į riebalais išteptą kepimo skardą ir aptepkite sviestu. Kepamą vyniotinį tepkite sviestu ir apibarstykite miltiniu cukrumi. Kepkite 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių