Quantcast

Trys paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų

  • Teksto dydis:

Vasarą norisi ne tik rinktis lengvesnius patiekalus, bet ir tokius, kurie maloniais vakarais lauko terasoje nustebintų svečius. Būtent tokius receptus šįkart siūlys ir profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai.

Praėjusį kartą Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis gamino patiekalus su karpiu, o šįkart jie bandys „prisijaukinti“ lašišą.

„Lašišą esame valgę įvairiomis formomis – ir su salotomis, ir kepę kepsnius, tačiau šiandien pagaminsiu kapotos lašišos žuvainį“, – savo originalų patiekalą laidoje Vylius.

Virtuvės šefas liks ištikimas sau ir lašišą keps ant pamėgto grilio: „Patiekalui mums reikės lašišos filė, kurią susikaposime su peiliu. Į vidų įdėsime imbiero, citrinos, Vorčesterio padažo, o vėliau tokius lašišos kotletukus pakepinsime.“

Tiesa, kepant žuvį ant grilio, anot virtuvės šefo, svarbi viena taisyklė: „Visuomet rekomenduoju per daug nekelti temperatūros. Kitu atveju, žuvį labai greitai išdžiovinsite“.

Taip pat laidoje Vylius išduos, koks padažas padės dar labiau sušvelninti žuvainio skonį. Rezultatas nustebins ir Mindaugą Rainį, ir patį virtuvės šefą – šis prisipažins, jog puikus žuvainio skonis privertė jį didžiuotis.

Kitas virtuvės šefas Tomas ruoš lašišos kapotinį. Kaip visuomet iš pažiūros nesuderinamus skonius sujungiantis vyras ir vėl nustebins savo originaliais pasirinkimais. Šįkart savo patiekalą jis gardins rabarbarais, o papildomai naudos krapus, druską, alyvuogių aliejų, žirnelius bei ridiką.

Tomas pasakos, kad jo kapotiniui lašišos galima būtų ir nerūkyti, valgyti žalią, tačiau yra priežastis, kodėl jis pasirinko daryti kitaip. „Vasarą lauke, kai turime kepsninę, norisi įnešti lengvo dūmo skonio. Marinatui naudosime alyvuogių aliejų ir druską, o tada viską išmaišysime. Nedėsiu daugiau jokių kitų prieskonių“, – paprastą paruošimo būdą atskleis jis.

Šioje „La maistas“ laidoje žiūrovų laukia papildoma staigmena – dar vieną būdą, kaip pagaminti lašišą, parodys ir trečias, „Karpynės“ virtuvės šefas Kęstutis. Jis ruoš žuvį su marinuotais ir karamelizuotais pankoliais, obuoliais ir melionais.

Net trys gardūs būdai, kaip paruošti lašišą – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dija

Dija portretas
Geras maistas ne restorano lygio.Man patinka namų lygio, pačios gaminti patiekalai.Nevalgau pas svetimus žmones nieko,tik namie,nes nepasitikiu.Taip išmokino mama .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių