- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Greitas receptas vakarienei: blyneliai, įdaryti mocarela ir krabų lazdelėmis. Laisvė įdaro improvizacijai.
Sudėtinės dalys:
Tortilijos, 4 vnt.
Sviestas, 60 g
Mocarela sūris, 100 g
Krabų lazdelės, 100 g
Krapų
Gaminimas:
Tai tikrai nėra didžiausias šedevras virtuvėje, tačiau nenuneigsite, kad paprasta ir originalu, o paragavę – kad gardu. Taigi šį vakarą kepame meksikietiškos kvietinės duonos (tortilijos paplotėliai) blynelius, įdarytus mocarela ir krabų lazdelėmis. Ruošiame dvi porcijas, dviems suaugusiems asmenims po 2 blynelius.
Blynelių įdaras: Mocarelos sūrį suplėšome gabalėliais ir beriame į dubenį kartu su gana stambiai pjaustytomis (1 cm) krabų lazdelėmis. Apibarstome krapais (galima ir kitais mėgstamais šviežiais žalumynais);
Tiesiame ant stalo tortilijos paplotėlį, į jo vidurį dedame ketvirtį paruošto įdaro, suvyniojame (taip, kad įdaras būtų viduryje, o sulenkus paplotėlio sluoksnių būtų kuo mažiau), tuomet laikinai persmeigiame mediniu smeigtuku, kad laikytųsi uždarytas (nebūtina);
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame blynelius iš abiejų pusių po keletą minučių, kol sūris išsilydys ir blyneliai kiek apskrus. Medinį smeigtuką išimame prieš pat verčiant blynelį ant susmeigtos pusės.
P.S. jeigu valgysim rankomis, tai šis patiekalas bus kaip ir greitas užkandis, o jeigu patieksime lėkštėje tarkim su padažu – ne prasta vakarienė.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
A. Širinskienė receptų neužsirašinėja: viską deda iš širdies ir iš akies2
Ruduo – derliaus nuėmimo metas. Nors jau prieš kurį laiką paliko valstiečių partiją, nuosavoje sodyboje gyvenanti Seimo narė Agnė Širinskienė turi daugybę valstietiškų darbų. ...
-
Obuoliai naudingi sveikai mitybai
Visiems žinoma, kad obuolius valgyti naudinga. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikesnės mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką ir sustiprinti imunitetą....
-
Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai
Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų maisto konservavimo technologijų išstūmė šaldytuvas ir šaldiklis. Praeities žmones neabe...
-
Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti2
Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais apie maisto gaminimą. Tiesa, jis nėra nei profesionalus šefas, nei specialius mokslus krimtęs operato...
-
Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų3
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK. ...
-
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai)1
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kriaušių favoritus. Visgi skirtingos veislės gali apdovanoti skirtingais potyriais, tad kaip pasirinkti...
-
Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?2
Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančios skaidulos padeda užtikrinti gerą virškinimo sistemos veiklą. Tai universali daržovė, paįvairina...
-
Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga5
Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypatybių, kurios visos mums savaip naudingos ir reikalingos. Dietistė Vaida Kurpienė pataria valgyti skirting...
-
Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)
Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių žiemai. Tam puikiai pasitarnauja rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, b...
-
Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)
Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu voveraičių derliumi. Geltona šių grybų spalva žymi ypatingą jų maistinę vertę – tai aug...